ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 octombrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [24/09/2021]

 
Ucraina adoptă legea „anti-oligarhi” dar eficiența ei este deja pusă sub semnul întrebării
     
Ucraina adoptă legea „anti-oligarhi” dar eficiența ei este deja pusă sub semnul întrebării

Parlamentul Ucrainei a adoptat joi o lege care ar urma să reducă influența oligarhilor asupra guvernării țării, la o zi după atacul armat asupra unui consilier prezidențial de rang înalt, în ceea ce unii consideră a fi fost o răzbunare tocmai pentru legea propusă anul acesta de șeful statului, Volodimir Zelenski. Legea anti-oligarhi adoptată joi de Rada de la Kiev își propune să „prevină riscurile la adresa securității naționale generate de influența excesivă” a oligarhilor, potrivit site-ului legislativului ucrainean. Ea a fost adoptată în Radă în lectura a doua, finală, la numai o zi după ce indivizi înarmați au deschis miercuri focul asupra mașinii în care se afla un consilier de rang înalt al președintelui Volodimir Zelenski, Serghii Șefir. Noua lege fusese propusă de președinție anul acesta, când Zelenski a anunțat o nouă campanie împotriva autorității oligarhilor ucraineni, acuzându-i că exercită un control exagerat asupra economiei. „Ucraina este deschisă afacerilor mari, dar nu și influenței oligarhilor asupra oficialilor, politicienilor și presei”, a scris joi Zelenski pe Twitter, salutând adoptarea legii. „Cred că am mai făcut un pas spre a scăpa de acest fenomen”, a adăugat el. Potrivit legii, indivizii desemnați ca „oligarhi” nu vor mai avea voie să finanțeze partide politice sau să participe la privatizarea marilor companii. Oligarh este considerat oricine îndeplinește trei din patru criterii enumerate de lege, anume: proprietate cu scop de profit asupra unei companii de monopol, influență semnificativă asupra presei, participare la activități politice și o avere de peste 2,4 miliarde de hrivne (cam 87 de milioane de dolari). Căderea de a desemna cine e oligarh revine unei structuri condusă de șeful statului, Consiliul Național de Securitate și Apărare. Legea cere oficialilor (inclusiv președintelui, premierului, (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Dodon pleacă pentru a… reveni în forţă!
Dodon pleacă pentru a… reveni în forţă!
Recentele declaraţii răsunătoare ale liderului PSRM, Igor Dodon, sunt acum analizate de toţi (...)
Sheriff Tiraspol în Champions League | Podcast Mai Departe cu Artur Gurău și Serge Kino
Sheriff Tiraspol în Champions League | Podcast Mai Departe cu Artur Gurău și Serge Kino
În această ediție a podcastului „Mai Departe”, Artur Gurău discută cu Serge Kino, director de (...)
La moartea lui Colin Powell, primul secretar de stat american de culoare
La moartea lui Colin Powell, primul secretar de stat american de culoare
Colin Powell, primul negru american care a devenit secretar de stat, a decedat la vârsta de 84 (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY