ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 octombrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [24/09/2021]

 
Atacul asupra Congresului: ancheta comisiei parlamentare se apropie de fostul președinte Trump
     
Atacul asupra Congresului: ancheta comisiei parlamentare se apropie de fostul președinte Trump

O comisie a Congresului american investighează evenimentele de la 6 ianuarie, când o masă de susținători ai lui Donald Trump – președintele de atunci – a atacat clădirea Congresului, în încercarea de a anula rezultatul scrutinului în care Joe Biden a fost învingător. Ancheta de până acum a dat la iveală un plan elaborat – cel puțin la nivelul unor avocați și consilieri ai lui Trump – care ar fi dus la anularea rezultatului alegerilor, în sesiunea Congresului pe care vice-președintele Pence o prezida și pe fondul căreia s-a declanșat insurecția.   Doar că – după cum se știe – Pence a refuzat să dea curs planului, pentru că nu avea un drept constituțional și rațiuni legale să o facă. Acum, Casa Albă înclină să ofere Congresului informații suplimentare cu privire la ce făceau Trump și consilierii săi în timpul evenimentelor de la 6 ianuarie, în ciuda faptului că fostul președinte argumentează că are dreptul legal de a menține informațiile respective secrete. Biden crede însă că gravitatea celor întâmplate și mai ales faptul că acestea s-ar putea repetă justifică declasificarea documentelor respective. Membrii comisiei de acnhetă spun că Trump nefiind președinte, acum, nu poate invoca dreptul de a ține informații secrete, pe care îl are doar un șef al executivului. Comisia a obținut acces la comunicații telefonice și în mediile de socializare, dar acum dorește să afle ce ascund cei care refuză să coopereze. Președintele comisiei, democratul Bennie Thompson a spus că chema în fața comisiei persoanele care până acum au refuzat să coopereze.   Trump, pe de altă parte, a caracterizat comisia ca fiind ”partizană, în stil comunist”, și consideră că nu are autoritate legală. Dar membrii în comisie au identificat de-acum sute de pagini de documente, aflate la Arhivele Naționale, de care sunt interesați. Cererea Comisiei a fost ca arhivele să pună la (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Amnesty International semnalează creșterea atacurilor împotriva libertății de exprimare în perioada (...)
Amnesty International semnalează creșterea atacurilor împotriva libertății de exprimare în perioada pandemiei
În perioada pandemiei de COVID-19, mai multe țări între care China și Rusia au adoptat „legi (...)
În fiecare an, mii de moldoveni sunt victime ale traficului cu persoane
În fiecare an, mii de moldoveni sunt victime ale traficului cu persoane
Odată cu liberalizarea regimului de vize pentru spaţiul european, s-au deschis noi destinaţii de (...)
Mii de moldoveni sunt, anual, victime ale traficului cu persoane
Mii de moldoveni sunt, anual, victime ale traficului cu persoane
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY