ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 24 octombrie 2021

 
 

B1 Tv [22/09/2021]

 
Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
     
Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea

Președintele Klaus Iohannis este prezent la News York, acolo unde miercuri a avut o întrevedere cu secretarul general al Organizației Internaționale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, în marja participării la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Discuțiile au vizat o paletă largă de subiecte privind cooperarea României cu OIF, pornind de la rolul țării noastre de stat-far al Francofoniei în regiune și în lume. Totodată, a fost abordată tema pregătirilor pentru cel de-al XVIII-lea Sommet al Francofoniei (Tunisia, insula Djerba, 20-21 noiembrie 2021), dedicat Conectivității în diversitate și tehnologiei digitale ca vector de dezvoltare și de solidaritate în spațiul francofon. Colaborare în sfera educației și cercetării În cursul dialogului bilateral, o atenție deosebită a fost acordată colaborării pe palierul inițiativelor din sfera educației și cercetării. În context, Președintele Klaus Iohannis a salutat deschiderea Secretarului General Louise Mushikiwabo de a împărtăși cu statele membre OIF și în parteneriat cu Organizația concluziile, axele identificate și strategiile pentru un sistem educațional performant și îmbunătățit, așa cum vor rezulta din aplicarea proiectului „România Educată”, lansat la inițiativa Președintelui României, informează Administrația Prezidențială. Secretarul General al OIF a salutat rolul pe care România îl joacă la nivelul Organizației, inclusiv în planul solidarității intra-francofone, apreciind, între altele, contribuția voluntară a României pentru fondul de solidaritate creat de Organizația Internațională a Francofoniei pentru femei, La Francophonie avec Elles, precum și acordarea – în mod neîntrerupt, începând cu anul 2007 – de burse doctorale şi post-doctorale de cercetare prin programul „Eugen Ionescu” și acordarea de contribuții (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Daniel Coriu (Colegiul Medicilor): Mulți bolnavi COVID au murit cu zile. Cum am ajuns aici? Neîncrederea în mesajul (...)
Daniel Coriu (Colegiul Medicilor): Mulți bolnavi COVID au murit cu zile. Cum am ajuns aici? Neîncrederea în mesajul medicilor și al autorităților. La acest lucru au contribuit și unii colegi de-ai (...)
Dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor, a declarat sâmbătă, pentru B1 TV, că România (...)
Premierul ungar Viktor Orban acuză Washingtonul şi Bruxellesul că se amestecă în politica internă a țării pentru ca el (...)
Premierul ungar Viktor Orban acuză Washingtonul şi Bruxellesul că se amestecă în politica internă a țării pentru ca el să piardă alegerile
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a acuzat, sâmbătă, Washingtonul şi Bruxellesul că se amestecă în (...)
Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre conservarea energiei și prelungirea vieții. „Un om cu credință în (...)
Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre conservarea energiei și prelungirea vieții. „Un om cu credință în Dumnezeu nu se stresează” (VIDEO)
Alina Bădic a vorbit, în ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”, despre metodele (...)
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY