ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 24 octombrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [22/09/2021]

 
Tratamentul anti-Covid bazat pe anticorpii lamelor, promițător
     
Tratamentul anti-Covid bazat pe anticorpii lamelor, promițător

Un tratament pentru Covid-19 derivat de la o lamă botezată Fifi arată „un potenţial important” în faza incipientă de testare, informează BBC, potrivit News.ro. Este vorba despre un tratament pe bază de „nanocorpi”, o versiune mai simplă și mai mică a anticorpilor, pe care lamele şi cămilele îi produc natural ca răspuns la infecţie. Ar putea fi administrat ca un simplu spray nazal – pentru tratarea şi chiar prevenirea contaminării Odată ce e testat pe oameni, spun cercetătorii, ar putea fi administrat ca un simplu spray nazal – pentru tratarea şi chiar prevenirea contaminării.Profesorul James Naismith, unul dintre principalii cercetători şi director al Rosalind Franklin Institute din Oxfordshire, a descris nanocorpii ca „fantastic de interesanţi”. Rozătoarele infectate cu SARS-CoV-2 şi tratate cu spray-ul nazal pe bază de nanocorpi şi-au revenit în şase zile El a spus că rozătoarele infectate cu SARS-CoV-2 şi tratate cu spray-ul nazal pe bază de nanocorpi şi-au revenit complet în şase zile.Tratamentul a fost, până acum, testat doar pe animale de laborator, însă Public Health England a transmis că este „printre cei mai eficienţi agenţi de neutralizare a SARS-CoV-2” pe care i-a testat vreodată. Eficienţa în lupta cu Covid vine din puterea cu care nanocorpii se leagă de virus Eficienţa în lupta cu Covid vine din puterea cu care nanocorpii se leagă de virus.Nano-anticorpii pe care cercetătorii i-au produs cu ajutorul sistemului imunitar al lamei se prind deosebit de strâns de virus. „Aici ne-a ajutat Fifi, lama Institutului Franklin”, a spus Naismith. Fifi a primit o mică parte mică, neinfecţioasă a proteinei virale şi, astfel, oamenii de ştiinţă i-au stimulat sistemul imunitar pentru a produce moleculele speciale. Cercetătorii au ales şi purificat apoi cu atenţie cei mai eficienţi nanocorpi într-o probă din sângele lui Fifi, pe (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
România cere sprijin internaţional pentru gestionarea pandemiei
România cere sprijin internaţional pentru gestionarea pandemiei
România cere sprijin internaţional pentru gestionarea pandemiei de coronavirus, iar CNSU a (...)
MAE va asigura plata cheltuielilor pentru repatrierea românilor cu COVID-19, tratați sau decedați în (...)
MAE va asigura plata cheltuielilor pentru repatrierea românilor cu COVID-19, tratați sau decedați în străinătate
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat sâmbătă o hotărâre prin care (...)
Liga 1 / Dinamo a fost aproape de un rezultat mare cu Rapid
Liga 1 / Dinamo a fost aproape de un rezultat mare cu Rapid
Dinamo și Rapid au încheiat la egalitate, scor 1-1, partida susținută sâmbătă seară, în „Groapă“, (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY