ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 23 octombrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [22/09/2021]

 
Trei teste de diagnosticare a infecţiilor respiratorii, lansate de Roche
     
Trei teste de diagnosticare a infecţiilor respiratorii, lansate de Roche

Grupul farmaceutic elveţian Roche a anunţat miercuri că a lansat trei teste de diagnosticare a infecţiilor respiratorii, care pot fi realizate pe baza unui singur eşantion şi care permit, între altele, limitarea utilizării excesive a antibioticelor, informează AFP. Cele trei teste moleculare PCR concepute de Roche permit diferenţierea celor mai comune infecţii, în urma cărora pacienţii prezintă simptome care se aseamănă între ele, dar care nu sunt suficient de specifice pentru a determina cauza exactă a bolii, au explicat reprezentanţii grupului elveţian într-un comunicat. Noile teste, care pot fi realizate împreună sau separat pe baza unei singure prelevări nazofaringiene, permit detectarea gripelor de tip A şi B şi a virusului respirator sinciţial, precum şi a adenovirusurilor, metapneumovirusului uman, entero/rinovirusurilor şi virusurilor parainfluenza, precizează acelaşi comunicat. Aceste teste reprezintă un instrument util care îi vor ajuta pe medici să îşi rafineze diagnosticele şi să prescrie astfel tratamente mai bine adaptate. Ele vor permite „doar testarea a ceea ce este pertinent şi necesar din punct de vedere medical”, a explicat Thomas Schinecker, directorul diviziei de diagnosticare din cadrul grupului Roche, fapt care va permite implementarea „unor terapii ţintite, evitarea utilizării excesive a antibioticelor şi reducerea intervenţiilor inutile”. După declanşarea pandemiei de coronavirus, grupul elveţian a lansat mai multe teste de depistare a infecţiilor COVID-19, de la teste PCR şi antigenice şi până la teste care permit diferenţierea maladiei COVID-19 de (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Un preot din Dolj și soția sa au murit de COVID 19
Un preot din Dolj și soția sa au murit de COVID 19
Un preot din comuna Orodel, județul Dolj, infectat cu SARS-CoV-2 a murit, după ce a dezvoltat o (...)
Criză de oxigen în toate spitalele din țară
Criză de oxigen în toate spitalele din țară
Este criză de oxigen în spitalele covid din întreaga țară, iar situația va fi din ce în ce mai greu (...)
Norvegia oprește vaccinarea copiilor cu a doua doză
Norvegia oprește vaccinarea copiilor cu a doua doză
Norvegia opreşte vaccinarea copiilor de 12-15 ani cu a doua doză de vaccin împotriva Covid-19 până (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY