ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 20 octombrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [22/09/2021]

 
Un pericol uitat. În spitale nu mai e loc şi pentru gripă
     
Un pericol uitat. În spitale nu mai e loc şi pentru gripă

Dacă în sezonul trecut gripa aproape nu a existat, pe fondul măsurilor de protecţie anti-Covid, la începutul anului 2020 ne aflam în plină epidemie. Specialiştii din sănătate spun că în acest an o nouă epidemie nu e exclusă, într-un context care ar duce la o presiune fără precedent pe sistemul sanitar. Măsurile ar putea veni prea târziu şi pentru gripă, care va baleta, astfel, relaxată într-o ţară asemenea. O ţară în care oamenii nu mai poartă mască în aer liber nici când secţiile de terapie intensivă sunt pline. În care lipsa unor măsuri eficiente şi dispreţul populaţiei faţă de vaccinare şi faţă de un virus „ca o gripă” lansează o invitaţie ademenitoare şi către gripa atât de amintită astfel, dar atât de neglijată. Se creionează cronica unui dezastru anunţat. Bolnavii de gripă ar putea rămâne fără loc în spitale, din cauza suprasaturării acestora cu bolnavi Covid. În urmă cu doi ani, unul din trei pacienţi diagnosticaţi cu gripă a necesitat internare în spital. Medicii încearcă disperaţi să mai tragă un semnal de alarmă. Pentru a reduce riscul de internare, ar trebui să facem vaccinul antigripal. Să evităm o suprapunere de epidemii, cât încă mai putem. Numai că imunizarea antigripală este pusă în pericol de valul fără precedent al atacurilor antivacciniste izbucnite pe fondul campaniei de imunizare împotriva Covid. „Simpla gripă” care răpune copii 27 ianuarie 2020. Un copil în vârstă de 4 ani, din județul Cluj, a murit din cauza gripei. Copilul nu era vaccinat antigripal. 30 ianuarie 2020. Un copil de 12 ani din București a murit de gripă. Băiatul nu avea alte boli asociate și nu era vaccinat antigripal. 31 ianuarie 2020. Un copil în vârstă de 4 ani, din județul Cluj, a murit din cauza gripei. Copilul nu avea antecedente vaccinale. În numai câteva zile, lipsa unui vaccin a pus capăt mult prea devreme unor vieţi. Pentru părinţii acestor copii sau (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Bobby Păunescu cere măsuri ferme pentru incapacitatea autorităților de a asigura medicamente pentru bolnavii (...)
Bobby Păunescu cere măsuri ferme pentru incapacitatea autorităților de a asigura medicamente pentru bolnavii Covid-19
Producătorul de film Bobby Păunescu a declarat, în emsiunea CULISELE STATULUI PARALEL că este (...)
Nevaccinații riscă să se reinfecteze cu COVID-19 o dată la 16 luni
Nevaccinații riscă să se reinfecteze cu COVID-19 o dată la 16 luni
Pe măsură ce cazurile de COVID-19 se înmulțesc în valul patru al pandemiei, tot mai mulți oameni (...)
19 morți, după ce un camion a lovit un microbuz, în Cairo
19 morți, după ce un camion a lovit un microbuz, în Cairo
Nouăsprezece egipteni au murit miercuri după ce un camion a lovit microbuzul în care se aflau (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY