ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 20 octombrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [21/09/2021]

 
Craiova: 15 ani de la apariția primului număr SpectActor
     
Craiova: 15 ani de la apariția primului număr SpectActor

Se împlinesc, pe 23 septembrie, 15 ani de la apariția primului număr al revistei „SpectActor”, publicație trimestrială a Teatrului Național Marin Sorescu Craiova. Revista a fost lansată în 2006, odată cu deschiderea stagiunii 2006-2007, în cadrul manifestării omagiale dedicate scriitorului Ion D. Sîrbu, „Ce mai taci, Gary?”, cu participarea artistului plastic Ion Barbu. Nicolae Coande, editorul fondator al revistei apărută la inițiativa lui Mircea Cornișteanu, fost director al TNC, vă invită la sărbătorirea revistei – joi, ora 17,00, în foaierul Naționalului. La discuții vor participa redactorii de anduranță ai revistei, Marius Dobrin, Cornel Mihai Ungureanu, Mihai Ene. Încă de la primul număr, „SpectActor” şi-a propus să reflecte activitatea artistică a teatrului craiovean prin cronici de teatru, interviuri cu actori şi regizori, cronici de carte de teatru. Fără a se rezuma la activitatea internă, revista și-a propus să fie atentă şi la noutăţile şi evenimentele teatrale naţionale şi europene. „SpectActor” a intrat astfel în rândul publicaţiilor specializate pe teatru, puţine la număr în România, dovedind o continuitate remarcabilă, aproape unică în branşă. Redactorii revistei Primii redactori ai revistei au fost scriitorii Nicolae Coande şi Adrian Buz. Ulterior, au intrat în redacţie scriitorii Cornel Mihai Ungureanu şi Mihai Ene, cărora li s-au adăugat pe parcurs Marius Dobrin şi Lia Boangiu. Revista s-a bazat şi se bazează în continuare pe colaboratorii locali, majoritatea scriitori sau oameni de teatru, definind astfel profilul unei publicaţii despre care regretatul critic de teatru Magdalena Boiangiu afirma în revista Dilema Veche: „Din provincie, dar nu provincială”. De-a lungul celor 15 ani de existență neîntreruptă, revista a fost frecvent consemnată în ziare şi reviste de specialitate: Ziua, Jurnalul naţional, Cuvântul (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Bobby Păunescu cere măsuri ferme pentru incapacitatea autorităților de a asigura medicamente pentru bolnavii (...)
Bobby Păunescu cere măsuri ferme pentru incapacitatea autorităților de a asigura medicamente pentru bolnavii Covid-19
Producătorul de film Bobby Păunescu a declarat, în emsiunea CULISELE STATULUI PARALEL că este (...)
Nevaccinații riscă să se reinfecteze cu COVID-19 o dată la 16 luni
Nevaccinații riscă să se reinfecteze cu COVID-19 o dată la 16 luni
Pe măsură ce cazurile de COVID-19 se înmulțesc în valul patru al pandemiei, tot mai mulți oameni (...)
19 morți, după ce un camion a lovit un microbuz, în Cairo
19 morți, după ce un camion a lovit un microbuz, în Cairo
Nouăsprezece egipteni au murit miercuri după ce un camion a lovit microbuzul în care se aflau (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY