ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 20 octombrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [21/09/2021]

 
„Băieții de la Harvard”: noii favoriți în alegerile generale repetate din Bulgaria
     
„Băieții de la Harvard”: noii favoriți în alegerile generale repetate din Bulgaria

În cursul săptămânii va fi constituit un nou proiect politic (partid sau coaliție), definit de unii analiști drept pro-prezidențial, cu șanse de a obține un rezultat foarte bun în alegerile parlamentare repetate, de la 14 noiembrie. Al treilea scrutin în acest an. Încă înainte de constituire, noul proiect politic se bucură de sprijinul a 10% din alegătorii bulgari. O treime din cei ce l-au votat pe învingătorul în alegerile anticipate de la 11 iulie – partidul „Există un astfel de popor” al vedetei de televiziune Slavi Trifonov - declară acum că vor vota  noul partid sau o coaliție, condusă de așa-numiții „băieți de la Harvard”: este vorba de  Kiril Petkov și Asen Vasilev, miniștrii Economiei și de Finanțe în guvernul interimar condus de Stefan Ianev. Noua structură politică se va numi „Continuăm schimbarea”. Întrucât timpul până la alegerile de la 14 noiembrie este insuficient pentru înregistrarea unui partid, echipa „de la Harvard” va participa pe mandatul unei alte formațiuni. Așa a procedat și fostul țar Simeon de Saxa Coburg Gotha în 2001 și a câștigat alegerile parlamentare. Sunt în curs tratative cu 8 partide mici. Cei doi au avertizat însă că nu vor oferi locuri de deputați și compensații financiare liderilor partidului sau partidelor partenere. Fostul ministru al Economiei, acum în topul încrederii între bulgari cu o cotă de  42% , a declarat că noua formațiune va continua războiul anticorupție început de primul guvern Ianev. Va fi un partid de dreapta care va urmări ridicarea bunăstării păturilor dezavantajate, accelerarea reformelor în justiție, în învățământ și sănătate. Când au fost miniștri, cei doi au scos la iveală scheme de corupție de sute de milioane în sectorul bancar și în cel al infrastructurii rutiere. Din echipa lui Petkov și Vasilev vor face parte oameni care au făcut carieră în afară politicii, neimplicați în (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
News
News
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii. În fiecare (...)
Cum vrea Iohannis să se salveze. Și de ce continuă tragedia din România
Cum vrea Iohannis să se salveze. Și de ce continuă tragedia din România
În România, care se confruntă cu un val devastator al epidemiei, cu sute de decese pe zi și o (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY