ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 23 octombrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [21/09/2021]

 
Un nou favorit pe scena politică bulgară
     
Un nou favorit pe scena politică bulgară

În cursul săptămânii va fi constituit un nou proiect politic definit de unii analiști proprezidențial, cu șanse de a obține un rezultat foarte bun în alegerile parlamentare de la 14 noiembrie. Noul partid se bucură înainte de constituire de sprijinul a 10% din alegătorii bulgari. O treime dintre cei ce l-au votat pe învingătorul în alegerile anticipate de la 11 iulie – partidul „Există un astfel de popor” al showman-ului Slavi Trifonov, declară că vor vota partidul sau coaliția în frunte cu a.z. băieți din Harvard Kiril Petkov și Asen Vasilev, miniștrii Economiei și de Finanțe în guvernul interimar condus de Stefan Ianev. Proiectul politic se va numi „Continuăm schimbarea”. Întrucât timpul până la alegerile de la 14 noiembrie este insuficient pentru înregistrarea unui partid, echipa din Harvard va participa pe mandatul unei alte formațiuni. Așa a procedat ex-țarul Simeon de Saxa Coburg Gotha în 2001 și a câștigat alegerile parlamentare. Sunt în curs tratative cu 8 partide mici. Cei doi au avertizat că nu vor oferi locuri de deputați și compensații financiare liderilor partidului sau partidelor partenere. Fostul ministru al Economiei, cu 42% încredere în topul de popularitate, a declarat că noua formațiune va continua războiul anticorupție început de primul guvern Ianev. Prin metode de dreaptă se va urmări ridicarea bunăstării păturilor dezavantajate, accelerarea reformelor în justiție, în învățământ și sănătate. Când au fost miniștri, cei doi au scos la iveală scheme de corupție de sute de milioane în sectorul bancar și în cel al infrastructurii rutiere. Din echipa lui Petkov și Vasilev vor face parte oameni cu o carieră bună în afară politicii, neimplicați în scandaluri, ce nu au fost membrii a mai multor partide și acceptă semnarea unui acord cadru de onestitate ce va permite acces la conturile lor bancare. „Nu vom fura oameni din (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Europa Liberă la Talmaza: „Cu ce m-oi încălzi? Cu ce-o vrea Bojica”
Europa Liberă la Talmaza: „Cu ce m-oi încălzi? Cu ce-o vrea Bojica”
Deputații din legislativul de la Chișinău au aprobat instituirea stării de urgență în sectorul (...)
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii. În fiecare vineri, (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY