ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 20 octombrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [20/09/2021]

 
(VIDEO) Marş de solidaritate cu jurnaliștii agresaţi la Suceava
     
(VIDEO) Marş de solidaritate cu jurnaliștii agresaţi la Suceava

Agent Green, Brigada Verde, Declic, Greenpeace și Reset au organizat duminică un marș de solidaritate cu jurnaliștii Mihai Dragolea, Radu Constantin Mocanu și activistul de mediu, Tiberiu Bosutar. Acțiunea a avut loc chiar în pădurea privata de pe raza comunei Panaci, județ Suceava, locul unde cei trei au atacați violent în timp ce realizau o investigație legata de furtul de lemn. Cele 5 asociații au transmis că violența ieșită din comun nu îi va determina să renunțe la campaniile de salvare a pădurilor. De asemenea, au tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că procurorii de caz minimizează gravitatea faptelor. “Este şocant. Procurorul din Vatra Dornei reduce tot ce s-a întâmplat la un simplu schimb de palme și jigniri. Momentan se cerceteză faptele doar sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și purtare abuzivă. Asadar, în numai 2 zile de la eveniment, au dispărut topoarele, răngile, si distrugerea de proprietate, furtul calificat si chiar tortura din acuzare. În comunicatul Parchetului nu se menţioneză nimic despre faptul ca jurnaliştilor le-au fost furate şi distruse toată aparatura, în valoare de aproximativ 8 mii de euro” afirma Ciprian Galușcă, coordonator campanii Greenpeace România. Activiştii au protestat în pădurea în care au fost agresaţi jurnaliştii Activiștii spun că au decis să meargă chiar în pădurea unde au avut loc actele de violență pentru a-și arăta solidaritatea cu colegii lor. „Acțiunea este una de solidaritate mai presus de orice altceva. Solidaritate cu jurnaliștii care investighează subiecte legate de tăierile ilegale de păduri și activiștii de mediu care sunt în prima linie a luptei cu mafia lemnului. La nivel global, anul trecut, 227 de activiști de mediu au fost uciși. Dacă nu tratam cu seriozitate aceste incidente deosebit de grave, în ritmul actual, România s-ar putea (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Gorj: Bărbat din Craiova, decedat după ce s-a aruncat în fața unui tren la Turburea
Gorj: Bărbat din Craiova, decedat după ce s-a aruncat în fața unui tren la Turburea
Un bărbat, în vârstă 75 de ani, din Craiova, a murit miercuri seară, după ce s-ar fi aruncat în fața (...)
Gorj: Restricțiile adoptate de CJSU pentru Târgu Jiu și Dănești
Gorj: Restricțiile adoptate de CJSU pentru Târgu Jiu și Dănești
Comitetul Județean pentru Stuații de Urgență Gorj a adoptat miercuri o Hotărâre prin care impune (...)
(VIDEO) Președintele Iohannis a anunțat o serie de restricții
(VIDEO) Președintele Iohannis a anunțat o serie de restricții
Președintele Klaus Iohannis a declarat, în această seară, după ședința de lucru privind gestionarea (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY