ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 octombrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [20/09/2021]

 
Murăturile mai aşteaptă! Preţurile din piaţă, piperate
     
Murăturile mai aşteaptă! Preţurile din piaţă, piperate

Este perioada din an în care gospodinele trebuie să pregătească de zor preparatele cu care vor umple cămara pentru iarnă. Însă, preţurile din piaţă sunt cam piperate pentru cumpărători. De cealaltă parte, vânzătorii spun că muncesc prea mult şi vând pe bani puţini. În Piaţa Centrală şi în cea din Târgul Municipal nu este mare forfotă, în această perioadă, aşa cum era în alţi ani. Se pare că oamenii care obişnuiesc să umple cămările pentru iarnă mai aşteaptă până ce preţurile vor fi mai accesibile. În Piaţa Mare din Craiova nu se îmbulzea nimeni la tarabele cu legumele care se pun la murat. Puţinii cumpărători se plimbau prin faţa tarabelor şi conspectau piaţa pentru a vedea preţurile. Se puteau număra pe degete cei care se încumetau să plece acasă cu sacoşa de gogoşari, castraveţi, ardei kapia sau vinete. „Voiam să cumpăr mai multe legume să fac murături. Dar sunt cam dezamăgită de preţuri, aşa că o las pe altă zi. E bine măcar că am văzut preţul pieţei şi data viitoare când ajung fac o comparaţie. Eu sper să se mai ieftinească, oricum am văzut că nu sunt aşa multe legume în piaţă. Probabil când vor fi mai mulţi vânzători, vor mai scădea preţurile“, a spus o femeie din Craiova. „Sper să se mai ieftinească piaţa“ Aceeaşi situaţie şi în piaţa de legume şi fructe din Târgul Municipal. Cumpărători ioc, marfă destul de scumpă, dar şi puţină. „La ce preţuri sunt, nici nu rentează să mai fac murături, mai bine le cumpăr gata făcute. Singurul motiv pentru care fac efortul acesta este pentru că ştiu ce bag în ele. Dau şi nepoţilor şi copiilor şi ştiu că nu sunt făcute cu conservanţi şi alte prostii. Am luat acum 10 kilograme de gogoşar, dar sper să se mai ieftinească piaţa ca să pot lua şi alte legume de care am nevoie“, a adăugat altă craioveancă. Ca să te îmbogăţeşti, trebuie să fii interlop, nu vânzător la piaţă“ De cealaltă baricadă sunt vânzătorii care spun că, pentru (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
OMS va sprijini România și cu 34.000 de teste RT-PCR și 200 de concentratoare de oxigen
OMS va sprijini România și cu 34.000 de teste RT-PCR și 200 de concentratoare de oxigen
Organizația Mondială a Sănătății (OMS)va sprijini România și cu 34.000 de teste RT-PCR și 200 de (...)
Craiova: Se schimbă timpii de așteptare la semaforul de la Universitate
Craiova: Se schimbă timpii de așteptare la semaforul de la Universitate
Întrucât traficul rutier pe Calea București a crescut în mod semnificativ în ultima perioadă, iar (...)
Facebook, cea mai populară platformă de social media în rândul utilizatorilor români de Internet
Facebook, cea mai populară platformă de social media în rândul utilizatorilor români de Internet
Facebook rămâne cea mai populară platformă de social media, cu o acoperire de 93% în rândul (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY