ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 octombrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [20/09/2021]

 
Pandemia a scăzut drastic numărul căsătoriilor din Dolj
     
Pandemia a scăzut drastic numărul căsătoriilor din Dolj

Pandemia COVID 19 a dat peste cap planurile doljenilor care îşi doreau să se căsătorească. Din cauza restricţiilor impuse de autorităţi, foarte mulţi viitori miri au amânat nunţile, tocmai pentru că nu puteau invita la petrecere mulţi oameni. În plus, ideea de a sta cu mască în biserică sau la starea civilă a fost încă un impediment pentru care au spus „pas“ căsătoriei. Numărul căsătoriilor din judeţul Dolj a scăzut dramatic în 2020, faţă de anul 2019. Dacă în urmă cu doi ani au avut loc 3.640 de căsătorii, anul trecut doar 2.136 de cupluri au spus „Da“. Aşadar, numărul căsătoriilor a scăzut cu 1.504 într-un an. Anul acesta, în primele şase luni, 1.184 cupluri s-au căsătorit. Un alt element interesant este că numărul căsătoriile din mediul urban este foarte apropiat de cel din mediul rural. De exemplu, în 2020, din cele 2.136 de cupluri care s-au căsătorit, 1.081 au fost din mediul urban. Restul de 1.055 au fost din mediul rural. Din totalul căsătoriilor din anul 2019, 1.570 au avut loc la Craiova. De asemenea, în 2020, 841 de cupluri s-au căsătorit în Craiova. La ce vârste se căsătoresc doljenii Din datele Direcţiei Judeţene de Statistică Dolj, reiese că numărul bărbaţilor din Dolj care s-au căsătorit mai tineri, în 2019, a fost mai mare decât al femeilor. Aşadar, în 2019, cei mai mulţi bărbaţi – 1.177 s-au căsătorit având o vârstă cuprinsă între 25 şi 29 de ani. De asemenea, 915 dintre ei au spus „Da“, având o vârstă cuprinsă între 20 şi 24 de ani. În acelaşi timp, s-au căsătorit 608 bărbaţi aflaţi la vârsta cuprinsă între 30 şi 34 de ani. În ceea ce priveşte femeile, în 2019, cele mai multe s-au căsătorit la categoria de vârstă 25-29 de ani (1.219). Însă, pe locul doi se află femeile din categoria de vârstă 30-34 de ani. 947 de femei din această categorie şi-au unit destinele cu partenerii lor. De asemenea, 435 de femei din categoria de vârstă (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
OMS va sprijini România și cu 34.000 de teste RT-PCR și 200 de concentratoare de oxigen
OMS va sprijini România și cu 34.000 de teste RT-PCR și 200 de concentratoare de oxigen
Organizația Mondială a Sănătății (OMS)va sprijini România și cu 34.000 de teste RT-PCR și 200 de (...)
Craiova: Se schimbă timpii de așteptare la semaforul de la Universitate
Craiova: Se schimbă timpii de așteptare la semaforul de la Universitate
Întrucât traficul rutier pe Calea București a crescut în mod semnificativ în ultima perioadă, iar (...)
Facebook, cea mai populară platformă de social media în rândul utilizatorilor români de Internet
Facebook, cea mai populară platformă de social media în rândul utilizatorilor români de Internet
Facebook rămâne cea mai populară platformă de social media, cu o acoperire de 93% în rândul (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY