ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 octombrie 2021

 
 

B1 Tv [19/09/2021]

 
Protest la Sibiu, față de amplasarea statuii lui Samuel von Brukenthal: „Au vândut țara asta și acum, ca să-și bată joc de noi, l-au pus pe criminalul ăsta, aici” (VIDEO)
     
Protest la Sibiu, față de amplasarea statuii lui Samuel von Brukenthal: „Au vândut țara asta și acum, ca să-și bată joc de noi, l-au pus pe criminalul ăsta, aici” (VIDEO)

Aproximativ 200 de persoane au ieșit în Piața Mare din Sibiu, pentru a protesta, după ce o statuie a lui Samuel von Brukenthal a fost amplasată în centrul orașului. Oamenii sunt nemulțumiți de omagiul adus baronului și consideră acțiunea una neadecvată din cauza rolului pe care l-a avut guvernatorul Transilvaniei la Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan. „Jos statuia!”, „Brukenthal, ucigaș de români” și „Jos, criminalul!” au strigat cei prezenți la protestul organizat în weekend, la Sibiu. Cei mai mulți dintre protestatari au purtat costume naționale și au fluturat steaguri tricolore. La eveniment s-a intonat imnul național și au fost afișate două bannere care prezentau portretele celor trei conducători ai răscoalei iobagilor de la 1784, respectiv tragerea pe roată a acestora, au fost expuse pentru a sublinia însemnătatea negativă a perioadei de guvernator a Transilvaniei, a lui Samuel von Brukenthal. Oamenii sunt nemulțumiți, din cauza contextului istoric dur, încărcat de experiențe grele. „Știți de ce suntem aici? Pentru că Iohannis și tot ce înseamnă guvernarea. Au vândut țara asta și acum, ca să-și bată joc de noi, l-au pus pe criminalul ăsta, aici”, a declarat un protestatar, pentru B1 tv. „Să mute statuia asta de aici! Eventual, să o ducă la muzeu!”, a transmis un alt cetățean nemulțumit. Gheorghe Funar și Diana Șoșoacă au scandat pentru înlăturarea statuii lui Samuel von Brukenthal, din Sibiu La manifestație și-a făcut apariția și Gheorghe Funar, care a transmis un mesaj puternic. „Statuile acestor criminali și cotropitori trebuie demolate, iar numele lor să fie șters de peste tot, de pe teritoriul României”, a declarat Funar. De asemenea, senatoarea Diana Șoșoacă și cântăreața de muzică populară Veta Biriș au fost prezentă la protest. „Tatăl meu m-a învățat să-mi iubesc țara și să-mi cinstesc eroii. În memoria tatălui meu fac (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Simona Halep s-a calificat în optimile Kremlin Cup, după ce a învins-o pe Anastasia Potapova, scor 6-1, (...)
Simona Halep s-a calificat în optimile Kremlin Cup, după ce a învins-o pe Anastasia Potapova, scor 6-1, 6-4
Simona Halep (19 WTA) s-a calificat în optimile Kremlin Cup, după ce a învins-o pe rusoaica  (...)
Klaus Iohannis anunță noi restricții, în vederea combaterii pandemiei: Sunt necesare măsuri urgente care să stopeze (...)
Klaus Iohannis anunță noi restricții, în vederea combaterii pandemiei: Sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmiterea (VIDEO)
Printre măsurile urgente, comunicate de președintele Klaus Iohannis se numără aprobarea, de (...)
Klaus Iohannis: Vaccinurile sunt singure și eficiente. Conspirațiile și teoriile fake-news fac extrem de mult rău (...)
Klaus Iohannis: Vaccinurile sunt singure și eficiente. Conspirațiile și teoriile fake-news fac extrem de mult rău celor încurajați să refuze tocmai soluția care le-ar putea salva (...)
Președintele Klaus Iohannis a declarat marți seara că vaccinurile sunt sigure și eficiente și că (...)
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY