ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 20 octombrie 2021

 
 

News Buzău [18/09/2021]

 
MASS MEDIA MIJLOC DE MANIPULARE A OPINIEI PUBLICE – episodul 1
     
MASS MEDIA MIJLOC DE MANIPULARE A OPINIEI PUBLICE – episodul 1

Conform Dictionarului de Sociologie, manipularea este definita ca “o actiune de a determina un actor social (persoana, grup, colectivitate) sa gandeasca si sa actioneze Intr-un mod compatibil cu interesele initiatorului, iar nu cu interesele sale, prin utilizarea unor tehnici de persuasiune, care distorsioneaza intentionat adevarul, lasand impresia libertatiide gandire si de decizie” (Zamfir, C., Vlasceanu,L.,1998).Disparitia barierelor tehnice de comunicare a facut ca pamantul sa nu fie numai un “satglobal”, ci si un “sat electronic” in spatiul caruia informatia, in diversele ei forme, reala,trunchiata, partiala sau falsificata circula in mare viteza. Ziarele, revistele, radioul,televiziunea si mai nou Internetul sunt canale prin care se influenteaza, orienteaza si dirijeaza opinia publica, interesele si motivatiile oamenilor, constiintele chiar dincolo degranitele propriilor vointe si simturi.

cititi articolul complet în News Buzău


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: News Buzău +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY