ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 24 octombrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [17/09/2021]

 
„Afacerea submarinelor franceze” și încă o cronică a filmului Colectiv
     
„Afacerea submarinelor franceze” și încă o cronică a filmului Colectiv

În Franța, Le Monde are ca principal titlu astăzi criza submarinelor: Pactul militar Aukus dintre Statele Unite, Australia și Regatul Unit, care a luat de sub nasul Franței un imens contract semnat în 2016 cu Canberra pentru livrarea a douăsprezece submarine, a declanșat o criză politică între Paris și Washington. "Apoplectică. Un șoc! Abandonată". Franța a reacționat „cu furie”, pentru a-și exprima amărăciunea, joi, 16 septembrie, a doua zi după anunțarea pactului Aukus, relatează la rândul său Politico. „Politicienii francezi au fost rareori atât de duri în declarațiile lor împotriva unui aliat, sau chiar împotriva unui inamic”, observă site-ul Politico. „Pentru ei, Statele Unite sub președintele Joe Biden nu s-au schimbat deloc după Trump, Australia este neloială, iar Regatul Unit este atât de demn de dispreț, încât nici nu merită să fie menționat”. Pentru The Guardian, limbajul folosit joi de ministrul francez al afacerilor externe, Jean-Yves Le Drian, este „fără precedent”. „Această decizie unilaterală, brutală, imprevizibilă este foarte asemănătoare cu ceea ce făcea Donald Trump”, a spus ministrul francez. „Sunt furios și trist. Așa ceva nu se face între aliați. Este într-adevăr un pumnalîn spate.” Odată cu pactul Aukus, din care Franța este exclusă, Parisul a pierdut un contract în valoare de peste 50 de miliarde de euro, care prevedea livrarea în Australia a douăsprezece submarine de tip convențional. Conform noului acord, Canberra va cumpăra acum submarine nucleare, a căror tehnologie va fi furnizată de Statele Unite și Regatul Unit. Lumea e o junglă Chiar și mai mult decât pe Australia, Franța e supărată pe SUA'. În Australia, Sydney Morning Herald a vorbit cu Gérard Araud, fost ambasador al Franței în Statele Unite, care rezumă totul astfel: „Lumea este o junglă. Acesta e tristul adevăr cu care Franța tocmai se (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Oameni vânduți ca marfă: despre traficul de persoane în Europa
Oameni vânduți ca marfă: despre traficul de persoane în Europa
În termeni de profit, traficul de persoane este considerată a treia activitate ilicită din lume, (...)
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
O emisiune în reluare cu un buletin de ştiri actualizat, emisiunea se poate asculta şi pe unde (...)
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
Un program realizat de Valentina Ursu: reportaje, interviuri, voci din ţară despre una din temele (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY