ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 octombrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [17/09/2021]

 
Testamentul prinţului Philip va rămâne secret cel puţin 90 de ani
     
Testamentul prinţului Philip va rămâne secret cel puţin 90 de ani

Testamentul prinţului Philip, duce de Edinburgh, care a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani, va rămâne secret cel puţin 90 de ani, pentru a proteja „demnitatea şi permanenţa” reginei, a decis Înalta Curte, informează BBC. Este o convenţie veche de 100 de ani ca, după moartea unui membru de rang înalt al familiei regale, să fie cerut curţii de justiţie să sigileze testamentul acestuia. Asta înseamnă că, spre deosebire de majoritatea testamentelor pentru care este permis probatoriu, documentul nu va fi făcut public. Peste 90 de ani, va exista un proces privat în care va fi decisă desigilarea lui. Audierea pentru cererea de sigilare a avut loc tot privat în luna iulie, susţinută de Andrew McFarlane, judecător de rang înalt. El a ascultat pledoariile avocaţilor care reprezintă moştenirea ducelui, a procurorului general, a principalului consultant legal al Guvernului şi a publicat decizia joi. McFarlane a spus că, în calitate de preşedinte al Family Division of the High Court, el este custodele unui seif care conţine mai mult de 30 de plicuri, fiecare cuprinzând testamentul sigilat al unui membru decedat din familia regală. Pentru prima dată în decurs de un secol, a stabilit un proces prin care aceste testamente ar putea fi făcute publice. Primul testament sigilat a fost al prinţului Francis de Teck Primul membru al familiei al cărui testament a fost sigilat de Curte a fost prinţul Francis de Teck, fratele mai tânăr al reginei Mary, care a murit în 1910. Prințul Francisc de Teck, fratele reginei Mary, a fost prima persoană regală al cărui testament a fost sigilat la moartea sa Un plic conţinând testamentul prinţului Francis se află în seiful păstrat de McFarlane, în care cele mai recent adăugiri sunt documentele Reginei Mamă şi ale prinţesei Margaret, sora reginei Elizabeth II, care au murit în 2002. Testamentul (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Candidaţii, în dificultate la etapa interviului pentru funcţiile de director
Candidaţii, în dificultate la etapa interviului pentru funcţiile de director
Candidaţii la concursul pentru directori care au trecut de proba scrisă trebuie să pregătească un (...)
Horoscop
Horoscop
BerbecFocusează-te mai mult pe recunoștință, pe evaluarea lucrurilor pe care le-ai făcut până acum, (...)
Bancul zilei
Bancul zilei
Un bărbat pleacă de la serviciu în pauza de masă şi, grăbit, dă o fugă până la bancă să plătească o (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY