ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 octombrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [16/09/2021]

 
Acțiuni caritabile în sprijinul îngrijirii paliative
     
Acțiuni caritabile în sprijinul îngrijirii paliative

25 de cicliști și un traseu de 440 de km parcurși în patru zile. Acesta ar putea fi titlul generic al unui eveniment sportiv cu motivație caritabilă. Participanții înscriși în cursă și-au propus să adune donații de cel puțin 500 de euro, ce vor fi direcționați pentru sprijinirea îngrijirii paliative, care intervine atunci când pacienții cu boli incurabile nu mai răspund la tratament. Amatorii de ciclism au încheiat, de curând, cea de-a șasea ediție a Hospice Bike Tour, așa cum se identifică cursa caritabilă, și au reușit să adune donații care echivalează cu 1300 de vizite paliative, menite să controleze durerea și să sprijine emoțional bolnavii în faze terminale. Pentru Aliona Rotaru înscrierea în cursă a fost o provocare la început, apoi s-a transformat în atașament față de cauza de sprijin a îngrijirii paliative, iar anul trecut a simțit pe propria piele efectul acestor sevicii, atunci când bunica sa nu mai putea fi ajutată de medicina tradițională: „Atunci am simțit ce înseamnă când omului, în câteva clipe, au știut ce să-i facă, au știut să o ajute. Desigur, este foarte dureros, pentru că înțelegi că dacă a ajuns omul acolo, înseamnă că el pleacă, că el te părăsește câte un pic. Acolo ea a mai trăit două săptămâni, însă a trăit fără durere. Noi am beneficiat de aceste servicii gratuit, dar ele, de fapt, sunt foarte, foarte scumpe. Deci, sub pretextul unei curse curajoase, o aventură educăm mai multă lume. Peste 20 de cicliști află despre îngrijiri paliative chiar în tur și atunci tot mai multă lume află și despre necesitatea ca oamenii care suferă de boli incurabile și au suferințe majore să fie ajutați.” Rețeaua Hospices of Hope Moldova, cea care a organizat evenimentul caritabil oferă îngrijiri pentru bonavi incurabili din regiunile Ocnița, Orhei, Soroca și Taraclia. Costul serviiciilor este asigurat în cea mai mare parte de Compania Națională (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Dodon pleacă pentru a… reveni în forţă!
Dodon pleacă pentru a… reveni în forţă!
Recentele declaraţii răsunătoare ale liderului PSRM, Igor Dodon, sunt acum analizate de toţi (...)
Sheriff Tiraspol în Champions League | Podcast Mai Departe cu Artur Gurău și Serge Kino
Sheriff Tiraspol în Champions League | Podcast Mai Departe cu Artur Gurău și Serge Kino
În această ediție a podcastului „Mai Departe”, Artur Gurău discută cu Serge Kino, director de (...)
La moartea lui Colin Powell, primul secretar de stat american de culoare
La moartea lui Colin Powell, primul secretar de stat american de culoare
Colin Powell, primul negru american care a devenit secretar de stat, a decedat la vârsta de 84 (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY