ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 septembrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [15/09/2021]

 
Referendum în California: un test electoral cu efecte pe termen lung
     
Referendum în California: un test electoral cu efecte pe termen lung

Aproape neobservat de presa internațională s-a desfășurat un scrutin cu semnificații politice in America – cel vizând demiterea, prin referendum a guvernatorului statului California, democratul Gavin Newsom. Procesul în sine nu e neobișnuit în California, baremul necesar pentru declanșarea unei astfel de consultări populare este relativ scăzut. Ceea ce e neobișnuit este ce s-ar fi întâmplat dacă cetățenii decideau să-l demită pe Newsom, în care caz o a doua întrebare a fost cine să-l înlocuiască, ceea ce ar fi permis unui republican să preia poziția cu relativ puține voturi. Asta nu s-a întâmplat, californienii au decis cu o majoritate convingătoare să-l mențină pe guvernator în funcție. Ceea ce a făcut scrutinul mai interesant este că opoziția republicană a folosit strategii de campanie similare cu cele ale fostului președinte Trump, iar republicanul care ar fi putut să îl înlocuiască pe Gavin Newsom era sprijinit de Trump. Pe ansamblu, referendumul a fost considerat un test al viabilității lui Donald Trump, într-un stat dominat de democrați. Candidatul trumpian, un realizator conservator de emisiuni radio, Larry Elder – un vaccin sceptic – a contribuit prin însăși prezența sa la victoria guvernatorului, pentru că democrați s-au prezentat la urne, în număr mare, speriați de alternativă. În intervenția sa de după anunțarea rezultatelor, Newsom a spus că privește victoria ca pe un sprijin pentru politicile sale cu privire la combaterea virusului, justiție socială, protecția mediului și exercitarea neângrădită a dreptului la vot. ”Poate că l-am înfrânt pe Trump, dar trumpismul nu este mort în această țară. Marea minciună cu privire la rezultatul alegerilor prezidențiale, insurecția de la 6 iaanuarie, toate eforturile de a îngrădi dreptul la vot se întâmplă în țara noastră”. În favoarea menținerii lui Newsom au votat 5.7 milioane de (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
O emisiune în reluare cu un buletin de ştiri actualizat, emisiunea se poate asculta şi pe unde (...)
News
News
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
Un program realizat de Valentina Ursu: reportaje, interviuri, voci din ţară despre una din temele (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY