ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 septembrie 2021

 
 

Dobrogea News [14/09/2021]

 
Simpozionul Internațional „Delte și Zone umede“. Jubileu de Cercetare pentru gestionarea RBDD și a altor zone umede
     
Simpozionul Internațional „Delte și Zone umede“. Jubileu de Cercetare pentru gestionarea RBDD și a altor zone umede

Ajuns la cea de-a XXVIII-a ediții, Simpozionul Internațional „Delte și Zone umede“ creează posibilitatea de a identifica și discuta aspectele științifice legate de punerea în aplicare a directivelor europene de mediu la nivel național, precum și cele legate de cooperarea transfrontalieră și interregională. Dezbaterile au fost deschise de directorul general INCDDD, Marian Tudor, care a vorbit despre evoluția acestui reputat centru de cercetare deschis în județul Tulcea în urmă cu jumătate de secol. „Trecutul e important pentru a înțelege prezentul în care trăim, iar de aceea, în contextul aniversării a 50 de ani de la înființarea Institutului, este corect să ne amintim de înaintașii noștri și să trecem în revistă etapele care au condus la realizările de astăzi“, a spus Marian Tudor, care a vorbit despre dezvoltarea Institutului, pornind chiar de la bazele puse aici, la Tulcea, prin realizarea unei „stațiuni de cercetare hidrobiologică“. Dumitru Mergeani, administrator public al Județului Tulcea, a felicitat echipa Institutului de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării și a adus în discuție contribuția adusă de specialiștii tulceni în domeniul cercetării internaționale. „Această structură axată pe efectuarea de cercetări fundamentale şi aplicative în domeniul ecologiei şi protecţiei mediului este un reper de profesionalism în domeniu, iar noi, tulcenii, suntem foarte mândri de faptul că județul nostru are un colectiv de specialiști de renume în cercetare. În contextul actual, în care studiile specializate au condus la creșterea semnificativă a gradului de implicare a autorităților europene în soluții de protecție a mediului, relevanța activităţii institutului pentru problemele de dezvoltare ale mediului este evidentă. Toată această activitate de cercetare este susţinută și încurajată de statutul Deltei Dunării ca arie protejată şi de (...)

cititi articolul complet în Dobrogea News


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: Dobrogea News +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY