ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 22 septembrie 2021

 
 

B1 Tv [15/09/2021]

 
Virgil Popescu: Plafonarea prețului la gaze ar da un semnal prost în piață cu privire la investiții / Marți am trimis la Bruxelles proiecte de 630 de milioane de euro (VIDEO)
     
Virgil Popescu: Plafonarea prețului la gaze ar da un semnal prost în piață cu privire la investiții / Marți am trimis la Bruxelles proiecte de 630 de milioane de euro (VIDEO)

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat miercuri, pentru B1 tv, că el nu este de acord cu plafonarea prețului la gaze deoarece o astfel de măsură ar da un semnal prost în piață, în condițiile în care România vrea să facă mai multe investiții. „Noi vrem să scoatem rezervele din Marea Neagră, or dacă noi ne apucăm acum să plafonăm prețul la gaze, credeți că se va mai lua decizia de investiții din Marea Neagră?”, a afirmat ministrul. Popescu a mai susținut că ANRE, ANPC și Consiliul Concurenței ar trebui să vegheze la respectarea regulilor în piață. Virgil Popescu, despre piața de gaze și cea de energie electrică „Evident că avem un plan pe termen lung și va trebui să începem construcția de noi capacități de producție. Asta facem. Operaționalizăm Fondul de modernizare. Ieri am trimis la Bruxelles proiecte de 630 de milioane de euro prin Fondul de modernizare pentru Transelectrica și Complexul Energetic Oltenia tocmai pentru a da rapid drumul la finanțări. Dacă nu punem în loc capacități de producție și nu exploatăm noi câmpuri de gaze, evident că rezervele scad și dacă mai și crește consumul, enevoie de alte surse. De asta nu cred în plafonarea prețului la gaze, care ar da un semnal prost în piață cu privire la investiții. Or noi vrem să scoatem rezervele din Marea Neagră, or dacă noi ne apucăm acum să plafonăm prețul la gaze, credeți că se va mai lua decizia de investiții din Marea Neagră? Nu, evident că nu! Se va aștepta să vedem ce se va întâmpla. Nu cred că trebuie să dăm semnale contra investitorilor. Să nu ne uităm ce face Spania, că am citit un titlu că Spania plafonează prețurile. (…) Spania nu e deținătoare de gaze naturale (…) Trebuie să vedem specificul fiecărei țări”, a explicat ministrul Virgil Popescu, în cadrul emisiunii B1 tv moderată de Nadia Ciurlin. Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și (...)
Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
Președintele Klaus Iohannis este prezent la News York, acolo unde miercuri a avut o întrevedere (...)
Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat (...)
Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia (...)
Ludovic Orban s-a arătat convins că președintele Klaus Iohannis „nu manifestă public niciun fel de (...)
Florin Cîțu, despre creșterea prețului la energie electrică: Vom avea grijă ca această creștere a prețurilor la energie (...)
Florin Cîțu, despre creșterea prețului la energie electrică: Vom avea grijă ca această creștere a prețurilor la energie să nu impacteze foarte mult cetățenii (...)
Premoerul Florin Cîțu, prezent în platoul B1 TV, a fost întrebat când urmează să se încheie (...)
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY