ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 24 septembrie 2021

 
 

Jurnalmm [15/09/2021]

 
Tradiții și superstiții de Echinocțiul de toamnă! Ce să faci și să NU faci în această zi!
     
Tradiții și superstiții de Echinocțiul de toamnă! Ce să faci și să NU faci în această zi!

Tradiții și superstiții Echinocțiul de toamnă semnifică, potrivit credinței populare, sfârșitul propriu-zis al verii și începutul toamnei. Echinocțiul de toamnă pică în 2021 pe 22 septembrie la ora 19:21. Echinocțiul de toamnă, care se mai numește și echinocțiul spre sud, reprezintă din punct de vedere astral momentul în care ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ. ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția! Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló Se întâmplă acest lucru deoarece Soarele, în mișcarea lui aparentă pe cer, se află exact pe ecuatorul ceresc. Tradiții și superstiții legate de echinocțiul de toamnă Prima tradiție legată de echinocțiul de toamnă o reprezintă faptul că aceasta este tratată ca o sărbătoare de către oamenii credincioși. În ziua echinocțiului de toamnă credincioșii merg la biserică pentru a fi sfințite fructe, legume și plante. Echinocțiul de toamnă semnifică pentru oamenii din popor sfârșitul muncilor la câmp și cel al culegerii roadelor. Totodată, astăzi oamenii din popor celebrează recolta din acest an. Se spune că astăzi mor toate florile și că plantele din ghiveci, dacă au frunzele sau florile umede, suferă și plâng. În cazul acesta, din moși-strămoși este bine ca tulpinile lor să fie unse cu mir sfințit, aceasta fiind singura modalitate de a le salva, spun oamenii în vârstă. În ziua echinocțiului de toamnă se face primul must din an, se adună merele, gutuile și se bat nucii. Astăzi este totodată prima zi în care locuitorii de la sate se bucură de roadele toamnei. Potrivit credinței populare, este bine să îi mulțumim astăzi verii pentru lumina și căldura cu care ne-a răsfățat vara, aceasta fiind ziua în care ne luăm rămas-bun de la vară până la anul. Echinocțiul de toamnă semnifică scurtarea zilelor și schimbarea (...)

cititi articolul complet în Jurnalmm


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: Jurnalmm +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY