ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 22 septembrie 2021

 
 

Jurnalmm [15/09/2021]

 
Senatorul Dan Ivan, către ministrul Educației: Suntem pregătiți pentru școala online?
     
Senatorul Dan Ivan, către ministrul Educației: Suntem pregătiți pentru școala online?

Debutul pandemiei, în prima parte a anului trecut, a găsit în România un sistem educațional total nepregătit pentru desfășurarea la distanță a cursurilor. Nici elevii și nici dascălii nu au făcut față învățământului online. Abia în toamnă, la începutul ultimului an școlar, când unitățile de învățământ au fost din nou închise, iar cursurile s-au ținut tot de la distanță, profesorii și elevii au început să se acomodeze cu folosirea platformelor digitale, realizând totodată faptul că sistemul online are numeroase neajunsuri. Foarte multe dintre cadrele didactice nu au reușit nici până azi să folosească platformele de predare online, din motive ce țin de ancorarea în sistemul clasic de predare sau fiind condiționați de tehnologie, conexiune la internet etc. Și elevii au avut de suferit, în special aceia care nu au dispus de mijloacele tehnice pentru școala de acasă ori nu au avut acces la internet. În condițiile în care constatăm creșterea zilnică a ratei infectărilor cu COVID-19, și chiar în rândul copiilor, este foarte probabil să ne așteptăm la un nou episod al învățământului online. Însă este sistemul educațional pregătit pentru această nouă provocare? S-au făcut pași pentru îmbunătățirea sistemului de predare, pentru eliminarea pe cât posibil a disconfortului psihic dat de școala online? Pe această temă, senatorul maramureșean Dan Ivan (USR-PLUS) a adresat ministrului Educației mai multe întrebări. ”Sunt unitățile de învățământ pregătite a primi elevii? Știm că an de an multe școli întâmpină probleme, în sensul că nu dețin autorizații sanitare de funcționare sau autorizații de securitate la incendii. În aceste condiții, e clar că profesorii și elevii nu se pot simți în siguranță. Acum avem și pandemia pe care o știm cu toții, prezența virusului asiatic făcând și mai incertă protecția ce ar trebui să existe într-o școală. Am cerut ministrului Educației (...)

cititi articolul complet în Jurnalmm


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: Jurnalmm +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY