ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 17 septembrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [15/09/2021]

 
Cum va funcţiona schema de compensare a facturilor la curent și gaze
     
Cum va funcţiona schema de compensare a facturilor la curent și gaze

Statul va suporta 18 bani din prețul unui kilowatt la facturile cu un consum între 30 și 200 de kilowați lunar. În cazul gazelor, statul va plăti 25% din factură pentru un consum care ar putea ajunge la 1.200 de metru cubi, informează Hotnews. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că, în cazul energiei electrice, s-a avut în vedere prețul minim pe kilowatt de 64 de bani și unul mediu de 82 de bani. „Această diferentă de 18 bani pe kwh va fi subvenționată în totalitate de stat”, a precizat el. Cât privește consumul, el a precizat că sub 30 de kilowați este vorba despre case nelocuite sau de vacanță, iar peste 200 – de consumatori cu venituri peste medie. Popescu a spus că acest consum mediu îl au 5.172.193 de gospodării, care ar însemna un total de aproape 13 milioane de români. Subvenția nu îi vizează pe consumatorii vulnerabili care intră sub incidența legii consumatorului vulnerabil. Măsura, a precizat Popescu, îi va încuraja pe oameni să aleagă furnizorul care are prețuri mai mici. Cum va funcționa sistemul? „La sfârșitul fiecărei luni, furnizorii vor emite facturi, vor trece acest discount și vor întocmi borderouri pe care le vor prezenta în declaraţiile la buget de la ANAF și se vor scădea din declarațiile de la taxe și impozite”, a spus Popescu, precizând că nu este nevoie ca oamenii să fie puși pe drumuri. În privința gazelor, s-a luat un preț de referință de 255 de lei pe kwh și tranșe de consum până la 1.200 de metri cubi, care ar corespunde unei case cu o suprafață până în 120 de metri pătrați. „La gaze am luat un preţ de referinţă de 255 lei pe kWh, mai mult decât dublu faţă de cel de anul trecut. Până la un consum anual de 1.200 metri cubi, toate tipurile de locuinţe vor beneficia de un ajutor de 25% din valoarea facturii. Furnizorii vor trece aceste discounturi în factură”, a spus Popescu. Toate aceste măsuri (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Părinţii unui elev din Dolj reclamă că şcoala a dat cornuri cu mucegai
Părinţii unui elev din Dolj reclamă că şcoala a dat cornuri cu mucegai
Părinţii unui elev din clasele primare de la Şcoala Booveni, din comuna doljeană Drănic, reclamă că (...)
Premii pentru cei şase aşi de la examenele naţionale
Premii pentru cei şase aşi de la examenele naţionale
Elevii din Dolj, care au promovat examenele naţionale cu media 10, au fost premiaţi, ieri, de (...)
O parcare de o mie de locuri va fi amenajată la Târgu Jiu
O parcare de o mie de locuri va fi amenajată la Târgu Jiu
Primăria Târgu Jiu va prelua un teren de la Hidroelectrica unde se intenționează amenajarea unei (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY