ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 17 septembrie 2021

 
 

B1 Tv [15/09/2021]

 
Economistul Mircea Coșea anunță dezastrul pentru România: „Cifrele care ni se prezintă sunt false. Vor avea loc, probabil, niște mișcări sociale” (VIDEO)
     
Economistul Mircea Coșea anunță dezastrul pentru România: „Cifrele care ni se prezintă sunt false. Vor avea loc, probabil, niște mișcări sociale” (VIDEO)

Mircea Coșea anticipează dezastrul pentru România, în baza inflației explozive și a politicilor eșuate ale Guvernului. Economistul și-a exprimat punctul de vedere în emisiunea „Se întâmplă acum”, moderată de către Tudor Barbu. Cu o creștere accelerată a tarifelor la facturi, se anunță un nou val de scumpiri pentru produse și servicii, pe lângă povara consumatorului casnic. Mircea Coșea a subliniat faptul că este vorba despre „o cădere de ansamblu” a țării. „Dacă facturile rămân la valoarea pe care o cunoaștem acum, acel consumator vulnerabil va fi la o proporție de 40-50% din populația României, având în vedere veniturile pe care le au. Este o problemă foarte, foarte gravă. Se adaugă o cădere foarte importantă a întregii economii românești, care nu va putea să suporte, din punct de vedere al firmelor costul acestei energii. Degeaba se vorbește atât despre programul de vaccinare, pentru că spitalele nu vor putea să asigure tratamentul celor bolnavi, deci este o cădere de ansamblu a țării, care va genera, probabil, niște mișcări sociale. Noi nu avem nici PNRR, nici un buget care să ne asigure o viață normală, dar avem niște deficite atât de mari…”, a declarat Mircea Coșea, pentru B1 tv. Mircea Coșea: „PIB-ul a crescut nu pentru că am produs mai mult, ci pentru că este inflație” De decenii întregi, România nu este capabilă să valorifice producția internă, respectiv potențialul economic, ceea ce-l nemulțumește și mai tare pe economistul Mircea Coșea. „Deficitul balanței comerciale este enorm, importăm enorm, pentru că nu putem să valorificăm producția noastră, aruncăm pe câmp zarzavaturile pe care țăranii la plantează. Este o crimă economică acest lucru, atunci când ai resurse, să le arunci. Nu avem capacitatea de a reduce aceste împrumuturi enorme. Deficitul contului curent este din ce în ce mai mare. Cifrele care ni se prezintă, adică (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Medicul Mihai Craiu, despre cazurile de COVID din şcoli: Nu vă mai luaţi după cei care vă oferă iluzia unei situaţii (...)
Medicul Mihai Craiu, despre cazurile de COVID din şcoli: Nu vă mai luaţi după cei care vă oferă iluzia unei situaţii roz
Medicul pediatru Mihai Craiu susține că doar un sfert din elevi vor rămâne în şcoli dacă nu se (...)
Mesajul unui medic din Timișoara: Avem un interes când vă dorim vaccinați, să nu mai vedem atâta (...)
Mesajul unui medic din Timișoara: Avem un interes când vă dorim vaccinați, să nu mai vedem atâta suferință
Un medic de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara spune că a avut pacienți tineri (...)
Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată. Franța și Bulgaria au intrat în zona galbenă
Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată. Franța și Bulgaria au intrat în zona galbenă
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat joi, 16 septembrie, lista a (...)
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY