ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 17 septembrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [15/09/2021]

 
Unul din cei mai mari traficanți de droguri din Mexic, condamnat la 28 de ani de închisoare
     
Unul din cei mai mari traficanți de droguri din Mexic, condamnat la 28 de ani de închisoare

Un tribunal din Mexic l-a condamnat pe Vicente Carrillo Fuentes, fostul lider al cartelului Juárez, la 28 de ani de închisoare. El a fost găsit vinovat de trafic de droguri și crimă organizată, informează Digi24. Fuentes, cunoscut drept „Viceregele”, a preluat conducerea cartelului Juárez, unul dintre cele mai puternice din Mexic, în 1997, după ce fratele lui a murit în urma unei operații estetice nereușite. Mii de oameni au fost uciși în luptele dintre carteluri pentru teritorii. Cartelul Juárez și-a pierdut o mare parte din influență începând cu 2014, după ce Fuentes a fost arestat. Vicente Carrillo Fuentes, în vârstă de 58 de ani, a fost unul dintre ce mai căutați traficanți de către Departamentul de Combatere a Drogurilor din SUA' (DEA), pentru prinderea lui fiind oferită o recompensă de 5 milioane de dolari. Fuentes a fost reținut în 2014, alături de unul dintre bodyguarzii săi, la un punct de verificare din statul Coahuila. Fratele lui făcea trafic de droguri cu avioane private Vicente Carrillo Fuentes a preluat conducerea cartelului Juárez după moartea fratelui său, Amado, cunoscut drept „Regele cerurilor”. Acesta făcea trafic de droguri folosindu-se de flota lui de avioane private. Amado Carrillo Fuentes preluase conducerea cartelului după ce l-a ucis pe Rafael Aguilar Guajardo, fostul lider. Sub conducerea „Regelui cerurilor”, cartelul Juárez a devenit una dintre principalele organizații criminale din Mexic și controla cea mai mare parte a traficului de cocaină în SUA'. În 1997, Amado Carrillo Fuentes s-a internat într-un spital din Mexic pentru o operație estetică. El spera să-și modifice înfățișarea pentru a nu fi capturat. Operația a fost un eșec, iar Amado a murit. Doctorii care au realizat procedura au fost uciși în următoarele luni. Vicente Carrillo Fuentes a construit o structură financiară complexă (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Părinţii unui elev din Dolj reclamă că şcoala a dat cornuri cu mucegai
Părinţii unui elev din Dolj reclamă că şcoala a dat cornuri cu mucegai
Părinţii unui elev din clasele primare de la Şcoala Booveni, din comuna doljeană Drănic, reclamă că (...)
Premii pentru cei şase aşi de la examenele naţionale
Premii pentru cei şase aşi de la examenele naţionale
Elevii din Dolj, care au promovat examenele naţionale cu media 10, au fost premiaţi, ieri, de (...)
O parcare de o mie de locuri va fi amenajată la Târgu Jiu
O parcare de o mie de locuri va fi amenajată la Târgu Jiu
Primăria Târgu Jiu va prelua un teren de la Hidroelectrica unde se intenționează amenajarea unei (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY