ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 17 septembrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [15/09/2021]

 
Cine este Alexandr Franchetti?
     
Cine este Alexandr Franchetti?

Ucraina a confirmat că a cerut autorităților cehe să-l rețină pe Alexandr Franchetti, un cetățean rus căutat de Kiev în baza unui mandat internațional de arestare, și cere extrădarea sa la Kiev. Franchetti, care a fost reținut pe aeroportul internațional din Praga pe 12 septembrie și este căutat de Ucraina pentru că a coordonat operațiunea paramilitară de anexare a Crimeei la Rusia în 2014. De ani de zile, Aleksandr Franchetti a trăit o viață dublă. Informațiile despre bărbatul rus de vârstă mijlocie arestat la sfârșitul săptămânii trecute pentru presupusele sale acțiuni în timpul anexarii Crimeei la Rusia în 2014 sunt greu de găsit, scriu colegii noștri care au investigat cazul – de la serviciul ucrainian, cel rus, televiziunea Current Time și de la serviciul central de știri. La sala de sport de la Praga unde se pare că lucra, oamenii au spus că nu l-au mai văzut de ani de zile sau au refuzat să comenteze. În clădirea din afara centrului Pragăi unde pe o sonerie, la un apartament , apare numele Aleksandr Franchetti – nu a răspuns nimeni. De fapt, majoritatea informațiilor disponibile despre ceea ce Franchetti ar fi putut face în Crimeea provin de la Franchetti însuși, din interviurile postate pe internet de-a lungul anilor și în care își face un autoportret măgulitor ca un patriot stimulat la acțiune pentru apărarea orașului Sevastopol de potențiali sabotori. La 12 septembrie a fost arestat pe aeroportul internațional din Praga pe baza unei cereri a autorităților ucrainene. Ucraina vrea să-l pună sub acuzația de constituire a unui grup armat ilegal. Franchetti, în vârstă de 48 de ani, ar putea primi până la opt ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat. O căutare a înregistrărilor publice indică faptul că Franchetti s-a născut la Voronej pe 2 martie 1973, dar sub un nume de familie diferit, după cum a confirmat sora sa, Yana (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Sheriff face furori. Să ne bucurăm?
Sheriff face furori. Să ne bucurăm?
Aşadar, echipa Sherrif Tiraspol nu doar a pătruns în grupele Champions League, ci şi a învins în (...)
Sheriff face furori. Să ne bucurăm?
Sheriff face furori. Să ne bucurăm?
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Ştiri, interviuri, analize. Programul care stabileşte agenda zilei. Programul in care puteți (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY