ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 23 septembrie 2021

 
 

B1 Tv [15/09/2021]

 
Poliţistul a amendat-o şi a lăsat-o fără permis din cauză că şoferiţa vorbea la tefelon. Femeia a scris 4 cuvinte pe Procesul Verbal şi a câştigat în Instanţă!
     
Poliţistul a amendat-o şi a lăsat-o fără permis din cauză că şoferiţa vorbea la tefelon. Femeia a scris 4 cuvinte pe Procesul Verbal şi a câştigat în Instanţă!

Un fenomen ciudat, dar, se pare, legal, ia o amploare tot mai mare în România. Şoferi care sunt sancţionaţi de agenţii de la Rutieră în trafic îşi recuperează permisul şi obţin anularea amenzii în Instanţă doar pentru că au scris 4 cuvinte pe Procesul Verbal. Cel mai recent asftel de caz s-a întâmplat la Timişoara, unde o şoferiţă ar fi fost observată de un poliţist că vorbea la telefon, la volan, şi că n-ar fi acordat prioritate unui pieton. Pentru aceste eventuale abateri, agentul a amendat-o pe femeie şi i-a suspendat permisul de conducere. Şoferiţa a scris 4 cuvinte „magice” Femeia de la volan a contestat procesul-verbal de contravenţie în instanţă, iar în primă fază, la Judecătoria Timişoara, a pierdut. În apelul judecat la Tribunalul Timiş şoferiţa a obţinut anularea sancţiunii, recuperându-şi permisul, pentru că a scris în procesul-verbal: „Nu este nimic real, m-am oprit la trecerea de pietoni şi am acordat prioritate de trecere pietonului care a trecut. Nu vorbeam la telefon”. Pe scurt, cele 4 cuvinte magice folosite de femeie sunt: „Nu sunt de acord”. „Este adevărat că abaterea săvârşită de petentă a fost constatată la faţa locului personal de agentul de poliţie legal abilitat în acest sens, agentul de poliţie percepând în timp real abaterea săvârşită, prin propriile simţuri (ex propriis sensibus), precum şi faptul că o atare constatare este în esenţă suficientă pentru a crea prezumţia de legalitate a procesului verbal întocmit. Cu toate acestea, în condiţiile în care apelanta-petentă a dat dovadă de consecvenţă în declaraţii, relatând aceeaşi versiune a evenimentelor încă din momentul sancţionării sale contravenţionale, iar tribunalul apreciază starea de fapt expusă de aceasta ca fiind credibilă, rezultă că în cauză s-a creat cel puţin o îndoială relativ la săvârşirea faptelor reţinute, aşa cum sunt acestea incriminate în normele (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan (...)
PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
PSD a depus la Parlament un proiect de lege care stipulează că nu pot fi propuse pentru CCR (...)
O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
Fenomentul certificatelor false pentru COVID-19 se răspândește și în Franța. O tânără de 19 ani, (...)
WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra (...)
WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
WhatsApp aduce o serie de noi modificări, menite să ajute compania să facă bani de pe urma (...)
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY