ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 septembrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [15/09/2021]

 
7.000 de paşi pe zi sunt suficienţi pentru a reduce riscul unui deces prematur
     
7.000 de paşi pe zi sunt suficienţi pentru a reduce riscul unui deces prematur

Mitul celor 10.000 de pași care asigură o viață lungă și sănătoasă a fost demontat, de curând, de un grup de specialiștii de la Universitatea Amherst, din Massachusetts, notează 360medical. Cercetătorii au arătat că sunt suficienți doar 7.000 de pași pe zi pentru a reduce, cu 50% până la 70%, riscul de deces prematur din toate cauzele la persoanele de vârstă mijlocie, comparativ cu persoanele de vârstă mijlocie care nu fac atât de multă mișcare fizică. 10.000 de paşi pe zi nu reduc mai mult riscul Constatările au fost publicate în urmă cu două săptănmâni în JAMA Network Open și evidențiază eforturile continue de a stabili orientări bazate pe dovezi științifice, pentru o activitate fizică simplă și accesibilă, cum este mersul pe jos, care aduce beneficii sănătății și longevității. “În același timp, mersul pe jos mai mult de 10.000 de pași pe zi, sau mersul mai repede, nu a redus și mai mult riscul“, spune autorul principal al cercetării, Amanda Paluch, epidemiolog la Universitatea Amherst.„În trecut, numărul de 10.000 de pași pe zi nu a fost stabilit științific, ci a apărut în urma unei campanii de marketing pentru un pedometru japonez, în urmă cu zece ani“, spune Paluch, profesor asistent de kinesiologie (studiul mișcării umane), la Școala de Sănătate Publică și Științele Sănătății. Cum a decurs studiul Paluch și colegii săi au vrut să afle de câți pași este nevoie pentru a se observa beneficii aduse sănătății.Astfel, cercetătorii au extras date din studiul CARDIA, privind dezvoltarea riscului coronarian la adulții tineri, care a început în 1985 și este încă în curs de desfășurare. Aproximativ 2.100 de participanți, cu vârste cuprinse între 38 și 50 de ani, au purtat un accelerometru în 2005 sau 2006.Ei au fost urmăriți timp de aproape 11 ani după aceea, iar datele rezultate au fost analizate în 2020 și 2021.Participanții au fost separați în trei (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
FCU Craiova – FCSB 0-1 / Edi Iordănescu: „Penaltiul e de necontestat!“
FCU Craiova – FCSB 0-1 / Edi Iordănescu: „Penaltiul e de necontestat!“
Antrenorul formației FCSB, Edi Iordănescu, a admis că victoria obținută în Bănie, 1-0 cu FCU (...)
FCU Craiova – FCSB 0-1 / Adrian Mutu: „Un arbitraj șmecheresc, o rușine!“
FCU Craiova – FCSB 0-1 / Adrian Mutu: „Un arbitraj șmecheresc, o rușine!“
FCU Craiova a pierdut meciul de sâmbătă seară, 0-1 cu FCSB, pe „Ion Oblemenco“, în fața a (...)
Liga 1 / FCU Craiova – FCSB 0-1. Doar dorință, fotbal mai deloc
Liga 1 / FCU Craiova – FCSB 0-1. Doar dorință, fotbal mai deloc
Nou promovata FCU Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida susținută sâmbătă seară, pe teren (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY