ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 23 septembrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [15/09/2021]

 
Administrația Biden se pregătește să ofere supra-rapelul la vaccinarea anti-Covid
     
Administrația Biden se pregătește să ofere supra-rapelul la vaccinarea anti-Covid

Cu o săptămână înainte ca administrația Biden să înceapă să ofere al treia doză de vaccin, sau așa-numitul supra-rapel, se înmulțesc vocile experților care consideră că nu este o măsură necesară, la scară națională. Decizia administrației Biden de a recomanda o doză suplimentară de vaccin anti-Covid, așa-numitul supra-rapel, are la bază date încă nepublicate din Israel, unde o mare parte a populației a fost vaccinată cu Pfizer/ BioNTech. Acele studii arată că eficiența vaccinului împotriva unor îmbolnăviti grave se reduce în timp și la fel stă situația și cu îmbolnăvirile în general. În Israel, o doză suplimentară – o a treia - a fost oferită inițial celor de peste 60 de ani, acum vârsta celor care se califică fiind scăzută la 30. Administrația Biden a decis în consecință să ofere și ea doze suplimentare, începând din această toamnă. Și Centrul pentru Controlul Bolilor dispune de date similare, dar cele provenite din Israel sunt – spun persoane care le-au văzut – mai alarmante. Statele Unite se bazează pe studii din alte părți unde mutația Delta a ajuns mai devreme și care dispun – ca Israelul – de baze de date centralizate,din sistemul medical. În America, idea supra-rapelului a fost întâmpinată cu rezistență în anumite cercuri medicale, dar cu toate acestea Biden a decis să-i dea curs. Întrebat dacă ceea ce a văzut din Israel arată diminuarea eficacitații vaccinului, consilierul președintelui Biden, Anthony Fauci a spus că o face în suficientă măsură ca să atragă atenția. Informațiile făcute publice de autoritățile americane se referă doar la faptul ca vaccinurile sunt mai puțin eficiente în fața mutației Delta, dar împiedică, în majoritatea cazurilor, îmbolnăviri grave. În cazul vaccinului Pfizer/ BioNTech se arată că eficiența împotriva oricăror îmbolnăviri cu COVID a scăzut de la 91 cât se estimase inițial la 78%, sub impactul mutației Delta. (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii. În fiecare (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY