ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 24 septembrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [15/09/2021]

 
Statele Unite: un amendament in extremis pentru blocarea Nord Stream 2
     
Statele Unite: un amendament in extremis pentru blocarea Nord Stream 2

În Statele Unite, un grup de congresmeni din ambele partide a lansat un efort in extremis pentru a demonta decizia președintelui Joe Biden de renunțare la sancțiuni împotriva operatorului rus al conductei Nord Stream 2. Printr-un amendament legislativ introdus pe 14 septembrie în Camera Reprezentanților, republicanul Michael McCaul și democrata Marcy Kaptur sprijiniți de alți opt congresmeni încearcă să-l oblige pe președinte să impună sancțiunile pentru a preveni darea conductei în folosință. Amendamentul cere ca președintele să impună sancțiuni oricărei entități responsabile de planificarea, construcția sau operarea Nord Stream 2. Gazoductul care sporește substanțial capacitatea Rusiei de a exporta gaze direct în Germania prin Marea Baltică, ocolind țări ca Ucraina și Polonia, a fost finalizat săptămâna trecută. Cu toate acestea, mai urmează un proces de verificări și certificare. Acesta poate dura câteva luni, dând speranțe celor care doresc blocarea conductei. Kievul se teme că va pierde miliarde de dolari pe an din taxe de tranzit pentru gazele rusești, iar securitatea energetică îi va fi periclitată, dacă Rusia exportă direct în Germania. Statele Unite cred că dependența Europei de vest de gazele rusești va crește iar Rusia va avea o pârghie directă de influență. Președintele Joe Biden împărtășește acest punct de vedere. Dar a decis în luna mai să renunțe la sancționarea operatorului rus al conductei și firmelor de construcție, spunând că Nord Stream 2 era la o fază atât de avansată când și-a început el mandatul de președinte, încât sancțiunile nu mai puteau opri finalizarea gazoductului, singurul lor efect putând fi înrăutățirea relației Statelor Unite cu Germania. Germania a sprijinit constant proiectul, iar cancelara Angela Merkel acum la final de mandat a dorit să se asigure că este dus la sfârșit. Ea a încheiat o înțelegere (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
În ajunul alegerilor din Germania: cine va conduce cea mai mare putere economică europeană?
În ajunul alegerilor din Germania: cine va conduce cea mai mare putere economică europeană?
Joi seara a avut loc ultima rundă televizată la care au participat candidaţii de frunte ai (...)
Ucraina adoptă legea „anti-oligarhi” dar eficiența ei este deja pusă sub semnul întrebării
Ucraina adoptă legea „anti-oligarhi” dar eficiența ei este deja pusă sub semnul întrebării
Parlamentul Ucrainei a adoptat joi o lege care ar urma să reducă influența oligarhilor asupra (...)
Atacul asupra Congresului: ancheta comisiei parlamentare se apropie de fostul președinte Trump
Atacul asupra Congresului: ancheta comisiei parlamentare se apropie de fostul președinte Trump
O comisie a Congresului american investighează evenimentele de la 6 ianuarie, când o masă de (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY