ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 26 septembrie 2021

 
 

News Buzău [15/09/2021]

 
Vineri, 17 septembrie, la Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău, se lanseaza cartea „Jurnalul meu cu Sfântul Sava de la Buzău”, semnată Sava Bogasiu (Pr. Mihail Milea)
     
Vineri, 17 septembrie, la Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău, se lanseaza cartea „Jurnalul meu cu Sfântul Sava de la Buzău”, semnată Sava Bogasiu (Pr. Mihail Milea)

Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău, instituție de cultură ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, organizează, vineri, 17 septembrie, de la ora 12.00, lansarea cărții „Jurnalul meu cu Sfântul Sava de la Buzău”, semnată Sava Bogasiu. Manifestarea face parte din programul Zilelor Chișinăului la Buzău, eveniment organizat în perioada 16-18 septembrie de către Consiliul Județean Buzău și Primăria Municipiului Chișinău. Sava Bogasiu (pseudonimul literar al pr. Mihail Milea) se află la cea de a 40-a carte publicată, multe dintre acestea fiind dedicate Sf. Sava (Gotul), născut în anul născut în anul 334 (aproximativ), în regiunea Buzăului și martirizat în apele râului Buzău. Preotul Milea, unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți preoți din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, cunoscut pentru actele de caritate, apărător al săracilor și al copiilor, este cetățean de onoare al orașului Soroca și cetățean, prin decret prezidențial, al Republicii Moldova. Președinte al Fundației „Sf. Sava de la Buzău”, al Institutul Român Ortodox de Științe Creaționiste și membru al Uniunii Scriitorilor din România, Mihail Milea este recunoscut pentru acțiunile de promovare a românismului pe ambele maluri ale Prutului. An de an, zeci de copii din Republica Moldova și-au petrecut vacanțele în campusurile îngrijite de preotul Mihail Milea, la Bisoca (Buzău) și Maliuc (Deltă). În cadrul manifestării organizate de Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” vineri, 17 septembrie, va fi prezent și avocatul și publicistul Mihai Sălcuțan, cetățean de onoare al raionului Soroca, membru de Onoare al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova și fondator al Bibliotecii „Basarabia” din Soroca, filială a Bibliotecii „Vasile Voiculescu” din Buzău. Reamintim că proiectele social-culturale realizate între Buzău şi Soroca au început în anul 1993, iniţiatorii fiind (...)

cititi articolul complet în News Buzău


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: News Buzău +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY