ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 17 septembrie 2021

 
 

B1 Tv [15/09/2021]

 
Spitalul Militar Central aniversează 190 de ani de existență. La ceremonie participă și președintele Klaus Iohannis (VIDEO)
     
Spitalul Militar Central aniversează 190 de ani de existență. La ceremonie participă și președintele Klaus Iohannis (VIDEO)

Președintele României, Klaus Iohannis, participă miercuri la manifestările prilejuite de aniversarea 190 de ani de existență a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din Capitală. La eveniment iau parte și prim-ministrul Florin Cîțu, și Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, dar și șeful Statului Major al Apărării, general-locotenet Daniel Petrescu. Spitalul Militar Central aniversează 190 de ani de existență, în prezența președintelui Klaus Iohannis Spitalul a fost înființat la 13 septembrie 1831, când spătarul Alexandru Ghica a fost însărcinat să organizeze de urgență „Spitalul pentru oastea pământească”, spun reprezentanții unității sanitare. Primul sediu a fost organizat în cadrul Mănăstirii „Mihai Vodă”, iar primul șef al instituției a fost medicul german Georg Johann Andreas von Grunau, colonel-doctor ce a asigurat conducerea instituției sanitare între 1831 și 1837. „În martie 1853, vine în ţară Carol Davila, pe care domnitorul Barbu Bibescu îl numeşte oberştab doctor şi medic şef al oştirii şi al Spitalului Militar. Generalul de divizie dr. Carol Davila va fi cel de-al cincilea şi cel mai «longeviv» comandat al acestui aşezământ, în perioada 1853–1882, dar şi reformatorul acestui sistem. Cu el începe o nouă etapă, nu numai a Spitalului Militar Central, ci şi a celorlalte servicii sanitare ale oştirii. Eforturile sale vor fi îndreptate, în perioada 1853–1884, în direcţia modernizării, optimizării şi formării cadrelor pentru asistenţa sanitară a armatei, atunci când înfiinţează „Şcoala de mică chirurgie“, devenită, ulterior, «Şcoala naţională de medicină şi farmacie»”, potrivit istoricului de pe site-ul (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: (...)
Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (...)
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat (...)
Ce părere are Gică Hagi despre nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc
Ce părere are Gică Hagi despre nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc
Nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc s-a desfășurat într-un cadru intim, la Mamaia. Printre (...)
Valeriu Gheorghiță: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de infectări pe zi, media la o săptămână. Asta înseamnă (...)
Valeriu Gheorghiță: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de infectări pe zi, media la o săptămână. Asta înseamnă vârfuri de 20.000 de cazuri COVID pe zi (VIDEO)
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat (...)
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY