ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 septembrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [15/09/2021]

 
Proiectul unei „armate europene” și dacă Trump a dorit un război cu China
     
Proiectul unei „armate europene” și dacă Trump a dorit un război cu China

La Londra, The Guardian, scrie că Uniunea Europeană se arată gata să discute cu regimul talibanilor, cum a spus-o șeful diplomației europene Josep Borrell (echivalentul unui "ministru de externe" al UE), cu condiția ca ei să își respecte, cel puțin la suprafață, angajamentele. Cum o scrie în Spania El Pais, țara de origine a lui Borrell (care mai e și catalan), acesta a spus: „A vorbi despre drepturile omului sub talibani este un oximoron.” În Spania însă, în acest timp, mulți politologi catalani găsesc că pandemia nu este un moment potrivit pentru a relansa chestiunea independenței regiunii. Poziție similară în Scoția, unde șefa guvernului autonom, Nicola Sturgeon, a spus că nu poate fi organizat un nou referendum în chestiunea independenței, câtă vreme pandemia încă bântuie în forță. Alegerile din Germania – un risc pentru Macron: Le Monde analizează feluritele variante, la nivel european, ale axei franco-germane, alianța veche de trei sferturi de secol care formează coloana vertebrală a Europei. Partidul care va învinge în alegerile generale de luna aceasta va trebui să formeze o coaliție, dar compoziția acesteia va fi foarte importantă și pentru Franța, care va prelua președinția rotativă a UE în prima jumătate a anului viitor... când se vor ține și alegerile prezidențiale. De altfel, scriind despre alegerile generale din Germania, care se vor ține pe 26 septembrie, la o săptămână după cele din Rusia (19 septembrie), Washington Post conchide, pe o neobișnuită notă de regret, că asistăm la sfârșitul „sfârșitul erei Merkel”. În Marea Britanie, în acest timp, The Times oferă toate detaliile incidentului – care ar putea să se transforme în criză diplomatică – fără precedent, care a fost interzicerea făcută ambasadorului Chinei, Zheng Zeguang, de a vorbi în fața parlamentului. Șeful Camerei Comunelor, Lindsay Hoyle, a luat (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
O emisiune în reluare cu un buletin de ştiri actualizat, emisiunea se poate asculta şi pe unde (...)
News
News
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
Un program realizat de Valentina Ursu: reportaje, interviuri, voci din ţară despre una din temele (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY