ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 22 septembrie 2021

 
 

B1 Tv [15/09/2021]

 
Scandal între liderii talibanilor la palatul prezidențial din Kabul. Formarea noului guvern, motiv de dispută între aripa Baradar și rețeaua Haqqani
     
Scandal între liderii talibanilor la palatul prezidențial din Kabul. Formarea noului guvern, motiv de dispută între aripa Baradar și rețeaua Haqqani

Discuțiile pentru formarea noului guvern din Afganistan au provocat o adevărată dispută între liderii talibanilor, au spus pentru BBC oficiali de rang înalt din rândul militanților. Scena scandalului dintre un membru al cabinetului și Mullah Abdul Ghani, co-fondator al grupului, a fost chiar palatul prezidențiali din Kabul. Baradar dispăruse de pe scena publică acum câteva zile, iar de atunci au apărut mai multe informații neconfirmate despre presupuse neînțelegeri la nivelul conducerii talibane. Oficial acestea au fost negate, însă sursele BBC afirmă contrariul. De la preluarea controlului, talibanii au declarat Afganistanul un „Emirat Islamic”. Noul cabinet interimar este alcătuit exclusiv din bărbați, talibani cu nume sonore la nivelul grupului, iar câțiva dintre aceștia au devenit cunoscuți pentru că au fost implicați în diverse atacuri asupra forțelor americane în ultimele două decenii. Formarea noului guvern din Kabul, motiv de scandal între liderii talibanilor la palatul prezidențial O sursă talibană a spus pentru BBC Pashto că Baradar și Khalil ur-Rahman Haqqani, ministru pentru refugiați și o figură proeminentă din rețeaua Haqqani, au fost protagoniștii unui schimb de replici dure și că fundalul a fost asigurat de încăierarea dintre susținătorii lor. Scandalul a fost confirmat de un taliban de rang înalt din Qatar și de o persoană implicată în evenimente. Cei doi spun că încăierarea a avut loc la finalul săptămânii trecute. Disputa dintre talibani a pornit de la cine ar trebui să își asume meritele pentru victoria din Afganistan. Baradar consideră că ar trebui scoasă în lumină diplomația oamenilor ca el, în timp ce membrii grupului Haqqani și susținătorii lor spun că victoria a fost obținută prin luptă. Baradar a devenit primul taliban care a discutat în mod direct cu un președinte american, în 2020, când a vorbit (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și (...)
Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
Președintele Klaus Iohannis este prezent la News York, acolo unde miercuri a avut o întrevedere (...)
Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat (...)
Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia (...)
Ludovic Orban s-a arătat convins că președintele Klaus Iohannis „nu manifestă public niciun fel de (...)
Florin Cîțu, despre creșterea prețului la energie electrică: Vom avea grijă ca această creștere a prețurilor la energie (...)
Florin Cîțu, despre creșterea prețului la energie electrică: Vom avea grijă ca această creștere a prețurilor la energie să nu impacteze foarte mult cetățenii (...)
Premoerul Florin Cîțu, prezent în platoul B1 TV, a fost întrebat când urmează să se încheie (...)
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY