ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 23 septembrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [15/09/2021]

 
Familia pacientului declarat mort din greşeală la SCJU acuză un şir întreg de umilinţe
     
Familia pacientului declarat mort din greşeală la SCJU acuză un şir întreg de umilinţe

Un pacient internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă (SCJU) din Craiova a fost declarat decedat din greşeală. Familia acestuia făcuse deja pregătiri de înmormântare când a descoperit că s-a produs o eroare şocantă. Şefa secţiei ATI şi-a cerut scuze şi a transmis că regretabilul incident a venit pe fondul suprasolicitării cadrelor medicale. Însă ce istoriseşte fiul pacientului declarat mort despre parcursul tatălui său în Spitalul Judeţean din Craiova scoate la iveală probleme mult mai mari, care nu ţin de suprasolicitare, ci de o mentalitate încă impregnată în pereţii spitalelor de stat. Pacienţii şi rudele lor sunt în continuare batjocoriţi de anumiţi angajaţi, de la medici până la asistente. Filmul cazului, povestit de fiul pacientului Constantin Oprea, în vârstă de 78 de ani, suferă de epilepsie, iar în urmă cu câteva săptămâni, în timpul unei crize, a căzut pe gresie şi s-a lovit la cap. Lovitura a provocat un hematom la nivelul creierului. Familia a chemat salvarea, care l-a transportat la Băileşti. Aici, i s-a efectuat un CT care a evidenţiat hematomul. Pacientul a fost apoi transferat la Craiova, la SCJU, unde medicul neurochirurg care era de gardă i-a spus fiicei sale: „Semnează să îl operăm că oricum moare”. Petrişor, fiul pacientului, spune că în momentul în care sora sa a cerut mai multe detalii, medicul a repezit-o: „Dacă nu semnezi, nu stau să ţi-l păzesc când moare, aşa a spus. Păi sora mea nu a vrut să semneze pentru operaţie, pentru că nu i-a dat detalii, dar nu că refuză internarea! Şi dânsul l-a scos afară, de parcă ar fi proprietarul spitalului. Aşa că sora mea a fost nevoită să îl ia acasă, i l-a pus în braţe. A doua zi ne-am întors cu el pentru că era în stare gravă”, spune fiul. „Ne-au dat reţetă pentru pastile şi el nu putea nici să deschidă gura” Bărbatul a fost, în cele din urmă, (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):



Trimite Email  
 
Horoscop
Horoscop
BerbecAstăzi este despre principii, planuri, perspective. Ești cu gândul la viitor. Îți schimbi (...)
Bancul zilei
Bancul zilei
Un bărbat stă de vorbă cu iubita lui:Ea: – Zi-mi ceva care să mă-nnebunească!El: – Vecina și-a (...)
Salubritatea renunţă în această iarnă la tariful de aşteptare
Salubritatea renunţă în această iarnă la tariful de aşteptare
Firma care se va ocupa şi în această iarnă de deszăpezirea străzilor din Craiova, SC Salubritate se (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY