ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 17 septembrie 2021

 
 

B1 Tv [14/09/2021]

 
Papa Francisc a mers într-un cartier de romi din Kosice, Slovacia. „Plasarea oamenilor în ghetouri nu rezolvă nimic” (VIDEO, FOTO)
     
Papa Francisc a mers într-un cartier de romi din Kosice, Slovacia. „Plasarea oamenilor în ghetouri nu rezolvă nimic” (VIDEO, FOTO)

Papa Francisc a vizitat, marţi, un cartier sărac al comunităţii rome din oraşul slovac Kosice. El a deplâns faptul că romii, „dragi frați și surori”, au suferit de-a lungul timpului din cauza prejudecăților și a pledat pentru integrarea acestora. Papa Francisc, vizită într-un cartier de romi Circa 4.500 de persoane trăiesc înghesuiți în cartierul Lunik IX. Înainte de vizita Papei, şoseaua de acces a fost reparată şi electricienii au tras curent și acolo, notează AFP. Foto: Hepta – DPA Images / Vondrou Roman Foto: Hepta – DPA Images / Vondrou Roman „Dragi fraţi şi surori, prea adesea aţi fost ţinta preconcepţiilor şi judecăţilor nemiloase, stereotipurilor, discriminării, vorbelor şi gesturilor defăimătoare”, a deplâns Suveranul Pontif. El a îndemnat apoi la integrarea romilor: „Plasarea oamenilor în ghetouri nu rezolvă nimic. Când alimentăm închiderea, mai devreme sau mai târziu mânia se va inflama. Calea e integrarea”. Foto: Hepta – DPA Images / Vondrou Roman Papa Francisc i-a îndemnat apoi pe romi să facă „alegeri curajoase” pentru copiii lor, mai ales în ceea ce priveşte educaţia, și să mucească onest pentru a-și câștiga pâinea. Circa 400.000 de romi trăiesc în Slovacia, din care o cincime își duc traiul în sărăcie, în peste 600 de cartiere mărginaşe.

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Medicul Mihai Craiu, despre cazurile de COVID din şcoli: Nu vă mai luaţi după cei care vă oferă iluzia unei situaţii (...)
Medicul Mihai Craiu, despre cazurile de COVID din şcoli: Nu vă mai luaţi după cei care vă oferă iluzia unei situaţii roz
Medicul pediatru Mihai Craiu susține că doar un sfert din elevi vor rămâne în şcoli dacă nu se (...)
Mesajul unui medic din Timișoara: Avem un interes când vă dorim vaccinați, să nu mai vedem atâta (...)
Mesajul unui medic din Timișoara: Avem un interes când vă dorim vaccinați, să nu mai vedem atâta suferință
Un medic de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara spune că a avut pacienți tineri (...)
Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată. Franța și Bulgaria au intrat în zona galbenă
Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată. Franța și Bulgaria au intrat în zona galbenă
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat joi, 16 septembrie, lista a (...)
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY