ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 septembrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [14/09/2021]

 
Reuniunea Teatrelor Naționale Românești aduce „o ofertă culturală ademenitoare”
     
Reuniunea Teatrelor Naționale Românești aduce „o ofertă culturală ademenitoare”

După absența de anul trecut cauzată de pandemie, Reuniunea Teatrelor Naționale Românești revine în programul teatral de la Chișinău. Evenimentul începe miercuri seară și marchează un secol de la prima stagiune a Teatrului Național „Mihai Eminescu”. La ediția din acest an, care are loc până pe 26 septembrie, și-au anunțat participarea șase teatre din România, inclusiv mai multe colective locale.  Pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău vor urca în următoarele două săptămâni trupe de teatru din București, Iași, Târgu Mureș, Craiova, Timișoara și Sibiu. Maratonul teatral va începe cu spectacolul ce va aduce în fața publicului personaje mohorâte și surmenate care-și duc traiul într-o societate totalitară. Este vorba de teatralizarea piesei „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal” de Matei Vișniec, în viziunea regizorului român Cristian Hadji-Culea. El a îndemnat spectatorii să treacă pragul teatrului și să urmărească piesa despre care a spus doar, că arată cum s-a născut și continuă cultul personalității staliniste. „Despre spectacolul de mâine seară, pot să spun că l-am făcut cu bucurie, cu bucuria întâlnirii cu o trupă pe care sigur că o cunoșteam, o trupă care a muncit cu plăcere și sper că această plăcere să se transmită și dincolo de scenă, în sală. În fond, primul lucru pe care îl are teatrul este bucuria împărtășită. Este o piesă despre Stalin și într-un fel, perenitatea sa, despre cum e ținut în viață, ca simbol și în ziua de azi de unii oameni.” La fel ca în edițiile precedente, afișul festivalului anunță și spectacole de Teatru Radiofonic, cu intrare liberă pentru public, unica cerință fiind respectarea restricțiilor sanitare. Potrivit ultimelor măsuri adoptate de decidenții din sănătate, la spectacole și reuniuni publice se poate participa doar prezentând un certificat de vaccinare, un test negativ de Covid sau actul (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Turcia și NATO: noua criză a rachetelor rusești
Turcia și NATO: noua criză a rachetelor rusești
Senatorii americani au avertizat Ankara că riscă serioase consecințe si sancțiuni daca purcede cu (...)
Turcia și NATO: noua criză a rachetelor rusești
Turcia și NATO: noua criză a rachetelor rusești
Scandal diplomatic între Kiev și Budapesta în urma înțelegerii ungurilor cu rușii pentru importul de (...)
Scandal diplomatic între Kiev și Budapesta în urma înțelegerii ungurilor cu rușii pentru importul de gaze
Un nou scandal diplomatic a izbucnit între Ungaria și Ucraina, după ce Budapesta a semnat la 27 (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY