ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 septembrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [14/09/2021]

 
Marea Britanie amână introducerea controalelor vamale pentru UE
     
Marea Britanie amână introducerea controalelor vamale pentru UE

Guvernul britanic a decis să amâne introducerea controalelor vamale complete la importurile din Uniunea Europeană, într-o abordare „pragmatică”, într-un moment în care Regatul Unit se confruntă deja cu dificultăți de aprovizionare, relatează AFP. ”Vrem ca întreprinderile să se concentreze asupra relansării post-pandemie în loc să aibă de-a face cu noi cerinţe la frontieră. De aceea am stabilit un nou calendar pragmatic în vederea unei introduceri a controalelor complete la frontieră”, a justificat marţi, într-un comunicat, ministrul însărcinat cu Brexitul, David Frost, potrivit News.ro.”Întreprinderile vor avea de-acum mai mult timp să se pregătească în vederea acestor controale, care vor fi introduse în mod treptat, de-a lungul lui 2022”, a precizat el. Pandemia covid-19 a cauzat probleme de aprovizionare Regatului Unit, care se resimte mai ales în sectorul agroalimentar, în care noi reglementări privind importul produselor de origine animală ar fi urmat să fie introduse începând de luna viitoare. Cu scopul de a le da mai mult timp întreprinderilor pentru a se adapta, aceste reglementăriurmează să intre în vigoare la 1 ianuarie. Guvernul lui Boris Johnson a mai decis ca, în cazul în care declaraţii şi controale vamale sunt ontroduse de la 1 ianuarie, 2022, aşa cum prevede, însă declaraţiide siguranţă şi securitate, ca de exemplu certificate fitosanitare, să nu fie cerute până la 1 iulie 2022. În regatul Unit, problemele cu aprovizionarea s-au amplificat din cauza unor penurii de forţă de muncă, mai ales în transportul rutier. Mulţi dintre aceşti muncitori – mai ales cei care provin din Europa de Est – s-au întors în ţările lor, din cauza pandemiei covid-19 şi a Brexitului, care complică obţinerea unor noi titluri de sejur. Vize speciale pentru muncitorii internaționali Directorul însărcinat cu Europa la organizaţia patronală (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Liga 1 / „U“ Craiova – Dinamo 5-0. Ce seară minunată! „Leii” au făcut prăpăd în „haită”!
Liga 1 / „U“ Craiova – Dinamo 5-0. Ce seară minunată! „Leii” au făcut prăpăd în „haită”!
Universitatea Craiova a confirmat luni seară, în derbiul etapei a 10-a din Liga 1, postura de (...)
Klaus Iohannis: „Avem arma cu care putem să terminăm pandemia, dar n-o folosim”
Klaus Iohannis: „Avem arma cu care putem să terminăm pandemia, dar n-o folosim”
Klaus Iohannis a vorbit despre campania de vaccinare anti-Covid din România, făcând referire și la (...)
Premierul olandez, filat de traficanți de droguri
Premierul olandez, filat de traficanți de droguri
Poliţia olandeză a ridicat nivelul securităţii premierului Mark Rutte, de teamă că acesta ar putea (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY