ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 24 septembrie 2021

 
 

Digi24 [14/09/2021]

 
Papa Francisc spune că religia nu trebuie exploatată în scopuri politice. „Crucea nu este un steag pe care să-l fluturăm”
     
Papa Francisc spune că religia nu trebuie exploatată în scopuri politice. „Crucea nu este un steag pe care să-l fluturăm”

Papa Francisc spune că religia nu trebuie exploatată în scopuri politice: „Crucea nu este un steag pe care să-l fluturăm” Crucea nu trebuie folosită ca simbol politic, spune Papa Francisc. În timpul unei slujbe la care a participat în Slovacia, el i-a avertizat pe creştini să nu încerce să fie triumfalişti. FB „Cât de des tânjim după un creştinism al învingătorilor, un creştinism triumfalist care este important şi influent, care primeşte glorie şi onoare?” Papa Francisc a mers în oraşul Presov, din estul Slovaciei, unde a participat la Sfânta Liturghie, slujbă care are loc în bisericile ortodoxe. El şi-a construit predica în jurul temei identităţii creştine, afirmând că crucile şi crucifixele au fost adesea folosite în mod superficial de creştini, potrivit Agerpres. Vorbind în faţa a circa 30.000 de credincioşi, el a spus că mulţi creştini au crucifixe şi cruci la gât, pe pereţii caselor, în maşini şi în buzunare, dar nu au o relaţie reală cu Iisus. „La ce foloseşte acest lucru, dacă nu ne oprim să ne uităm la Iisus cel crucificat şi nu ne deschidem inimile către el?”, a spus Suveranul Pontif. „Să nu reducem crucea la un obiect de devoţiune, cu atât mai puţin la un simbol politic, la un semn de statut religios şi social”, a adăugat el. În 1950, la Presov, autorităţile comuniste i-au forţat pe catolicii de rit oriental, care se supuneau papei, să se alăture bisericii ortodoxe. Unii dintre aceşti clerici catolici răsăriteni care au refuzat au fost încarceraţi. În Ungaria, unde papa s-a oprit duminică pentru câteva ore, prim-ministrul Viktor Orban a făcut apel la sentimentul religios în politicile sale anti-imigraţie şi naţionaliste, afirmând că moştenirea creştină a Ungariei riscă să dispară. După întâlnirea sa cu papa de duminică, Orban a spus că i-a cerut Suveranului Pontif „să nu lase Ungaria creştină să piară”. Papa a declarat în Ungaria că (...)

cititi articolul complet în Digi24


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Interviurile Digi24.ro. România ar putea ajunge la 17.000 de cazuri de COVID-19 pe zi
Interviurile Digi24.ro. România ar putea ajunge la 17.000 de cazuri de COVID-19 pe zi
Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, vorbește, în direct la Interviurile (...)
Doi polițiști, cercetați disciplinar după ce au strigat după o femeie, pe stradă: Eşti prea mare. Dă-te pe partea (...)
Doi polițiști, cercetați disciplinar după ce au strigat după o femeie, pe stradă: Eşti prea mare. Dă-te pe partea ailaltă!
Doi polițiști din stațiunea Covasna sunt cercetați disciplinar după ce pe internet a fost (...)
Biserica de lemn din satul Urși, marele câștigător al Premiilor Europene pentru Patrimoniu. Impresionanta ei (...)
Biserica de lemn din satul Urși, marele câștigător al Premiilor Europene pentru Patrimoniu. Impresionanta ei poveste
Proiectul de conservare a Bisericii de lemn din satul Urși, judeţul Vâlcea, este marele câștigător (...)
[Toate articolele din: Digi24 +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY