ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 22 septembrie 2021

 
 

B1 Tv [14/09/2021]

 
Amânare pentru proiectul ”România Educată”. Explicațiile ministrului Sorin Cîmpeanu
     
Amânare pentru proiectul ”România Educată”. Explicațiile ministrului Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, marți, că Hotărârea de Guvern privind implementarea proiectului ”România Educată”, care trebuia adoptată pe 10 septembrie, va fi lăsată în dezbatere publică „cel puțin încă o săptămână”. Programul ”România Educată” a fost lansat de Administrația Prezidențială și asumat de Guvern printr-un Memorandum. În acest sens a fost înființat și un grup interministerial, care trebuie să vină treptat cu măsurile pentru implementarea reformelor. Sorin Cîmpeanu, despre programul „România Educată” „Luând în considerare solicitările venite atât din partea societății civile, cât și din partea unor alți factori implicați în procesul de dezbatere publică, Ministerul Educației a decis prelungirea perioadei de dezbatere publică a proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea programului de implementare a proiectului România Educată”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro. Acesta a precizat că termenul pentru dezbatere a fost prelungit „cu cel puțin o săptămână. „În proiectul de Hotărâre de guvern lansat în dezbatere publică, la art. 6, citez din memorie, se menționează că acest program de implementare va putea fi completat cu orice alte măsuri care vor reieși din consultarea publică”, a mai spus ministrul Educației. Declarațiile vin în contextul în care peste 150 de ONG-uri au transmis că este absolut necesară dezbaterea proiectului de Hotărâre, dat fiind că prin acesta se dorește reformarea sistemului educațional, cu implicații pentru generații de elevi și studenți. În opinia semnatarilor, proiectul ”România Educată” conține o enumerare de obiective și măsuri strategice prea generale, fără indicatori de rezultat clar definiți și fără definirea responsabililor preciși pentru fiecare măsură în parte, ceea ce conduce la o listă de măsuri de tip ”listă de dorințe”. De asemenea, proiectul nu conține informații (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Accident grav, în Hunedoara: două autocisterne s-au ciocnit
Accident grav, în Hunedoara: două autocisterne s-au ciocnit
O persoană a fost rănită miercuri dimineaţă în urma unui accident în care au fost implicate două (...)
Raluca Turcan: Salariul minim ar putea creşte cu 8-12%, înainte de sfârşitul anului
Raluca Turcan: Salariul minim ar putea creşte cu 8-12%, înainte de sfârşitul anului
Ministrul muncii, Raluca Turcan, a anunţat că salariul minim ar putea fi majorat până la sfârşitul (...)
Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine (...)
Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai (...)
Provocările globale necesită soluții comune, solidaritate și cooperare, iar România crede cu tărie (...)
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY