ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 20 octombrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [27/08/2021]

 
Angajații TESA din CEO vor primi alternativa să lucreze în producție
     
Angajații TESA din CEO vor primi alternativa să lucreze în producție

Salariații TESA din Complexul Energetic Oltenia nu vor mai putea să rămână în actuala configurație, dacă mii de angajați se vor pensiona. Șefii Complexului Energetic Oltenia a anunțat că personalul TESA va fi redimensionat și va fi redus proporțional cu numărul de lucrători din zona de producție, de la termocentrale și din subunitățile miniere. Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia, a declarat că se va lucra la noua schemă de personal și numărul de angajați TESA va fi corespunzător noului număr de salariați cu care va rămâne compania după pensionările în baza noii legi. Astfel, potrivit analizelor companiei, sunt în jur de 3.600 de mineri și energeticeni care se încadrează la pensionarea la 52 de ani, cu o vechime în domeniu de 25 de ani și stagiu de cotizare de 30 de ani. Căutați la diplome Dacă există varianta ca din producție să plece câteva mii de lucrători, atunci și personalul TESA va fi redus numeric. Ion Rușeț a menționat că cei care nu vor mai putea face parte din categoria personalului TESA și mai au și alte calificări pentru producție, li se va oferi o alternativă de a lucra pe posturi în zona de producție. Dacă vor refuza propunerile de locuri de muncă ca personal direct productiv, personalul TESA va intra în programele de disponibilizări colective. Oricum, potrivit ultimului Plan de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia, în 2026 compania va mai avea 4.521 de salariați, iar în 2030 2.613 de angajați. Așadar, treptat, colosul energetic își va reduce numărul de salariați și de capacități. La Sucursala Electrocentrale de la Rovinari vor mai rămâne după 2026 două grupuri energetice în rezervă, iar la Termocentrala de la Turceni va fi păstrat un singur grup în rezervă după 2026. La termocentralele din Dolj nu vor mai fi active grupuri pe bază de cărbune. Prin urmare, numărul de (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Gorj: Bărbat din Craiova, decedat după ce s-a aruncat în fața unui tren la Turburea
Gorj: Bărbat din Craiova, decedat după ce s-a aruncat în fața unui tren la Turburea
Un bărbat, în vârstă 75 de ani, din Craiova, a murit miercuri seară, după ce s-ar fi aruncat în fața (...)
Gorj: Restricțiile adoptate de CJSU pentru Târgu Jiu și Dănești
Gorj: Restricțiile adoptate de CJSU pentru Târgu Jiu și Dănești
Comitetul Județean pentru Stuații de Urgență Gorj a adoptat miercuri o Hotărâre prin care impune (...)
(VIDEO) Președintele Iohannis a anunțat o serie de restricții
(VIDEO) Președintele Iohannis a anunțat o serie de restricții
Președintele Klaus Iohannis a declarat, în această seară, după ședința de lucru privind gestionarea (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY