ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 septembrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [4/08/2021]

 
Studiu britanic: Persoanele vaccinate contra Covid-19 au un risc de două ori mai mic de infectare
     
Studiu britanic: Persoanele vaccinate contra Covid-19 au un risc de două ori mai mic de infectare

Persoanele vaccinate complet au un risc cu 50-60% mai mic de infectare cu varianta Delta a coronavirusului, inclusiv cu forme asimptomatice, arată un amplu studiu englez privind prevalența Covid-19, potrivit Reuters.Cercetătorii de la Imperial College London spun că cei care au primit două doze de vaccin sunt de două ori mai puțin predispuși la infectarea cu Sars-Cov-2, la acest rezultat ajungându-se după ajustarea datelor cu alți factori, precum vârsta sau dacă au avut simptome de Covid-19. Dacă sunt luați în considerare doar cei care au avut simptome de Covid-19, eficiența vaccinurilor urcă la 59%, potrivit studiului realizat într-o perioadă în care varianta Delta a înlocuit complet fosta variantă dominantă, Alfa. Estimările prezentate – care nu prezintă eficiența pe fiecare vaccin – sunt mai mici decât cele prezentate de Public Health England (PHE) pentru produsele Pfizer și AstraZeneca. Cercetătorii au spus că acest lucru nu este surpinzător sau îngrijorător, ținând cont că estimările PHE se bazează pe cei care au avut simptome și au fost testați, în timp ce studiul Imperial College a fost făcut astfel încât să acopere mai mulți oameni. De trei ori mai multe cazuri în rândul celor nevaccinați ”Vedem eficiența împotriva infectării în rândul unui eșantion aleatoriu din populația generală ce include și persoanele asimptomatice”, a declarat epidemiologul Paul Elliot, ce a condus studiul, adăugând că până și unii dintre cei cu simptome din cadrul studiului s-ar putea să nu fi fost testați dacă nu era acest studiu. ”Subliniez din nou, e o categorie diferită de persoane”, a adăugat acesta. Cercetătorii spun că, în total, prevalența la persoane nevaccinate a fost de 1,21%, de trei ori mai mare decât prevalența de 0,40% din rândul celor vaccinați, iar încărcătura virală a celor cu Covid-19 este mai mică la oamenii vaccinați. Rezultatele (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
6 morţi şi 70.000 de case inundate de o furtună tropicală în Thailanda
6 morţi şi 70.000 de case inundate de o furtună tropicală în Thailanda
Autoritățile thailandeze au intrat în alertă din cauza unor inundații puternice care au acoperit (...)
Doi răniţi după ce maşina în care se aflau a fost lovită de tren
Doi răniţi după ce maşina în care se aflau a fost lovită de tren
Două persoane au fost rănite şi au ajuns la spital, marţi, după ce maşina în care se aflau a fost (...)
OMS a prezentat prima strategie mondială pentru eliminarea meningitei până în 2030
OMS a prezentat prima strategie mondială pentru eliminarea meningitei până în 2030
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a prezentat marţi prima strategie globală împotriva meningitei, (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY