ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 septembrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [31/07/2021]

 
Gheața din Groenlanda se topește masiv din cauza unui val de căldură
     
Gheața din Groenlanda se topește masiv din cauza unui val de căldură

Un val de căldură în Groenlanda, cu temperaturi cu peste zece grade peste normele sezoniere, a provocat săptămâna aceasta un episod de topire „masivă” a stratului de gheață groenlandez, au avertizat specialiștii, potrivit AFP. De miercuri, calota de gheață care acoperă vastul teren arctic s-a topit în fiecare zi cu aproximativ 8 miliarde de tone, dublând rata medie în perioada de vară, potrivit datelor de la Polar Portal, un instrument de modelare gestionat de institutele de cercetare daneze. Temperaturile neobișnuite de peste 20 de grade au fost înregistrate în nordul Groenlandei în ultimele zile, potrivit institutului meteorologic danez DMI. Pe aeroportul Nerlerit Inaat din nord-estul Groenlandei mercurul a atins joi 23,4 grade, cel mai înalt nivel măsurat de când stația meteo a început să citească și mai cald decât temperatura maximă înregistrată în Danemarca în acea zi. Acest val de căldură, care a afectat, de asemenea, o mare parte din vastul teritoriu arctic, a dus la o rată accelerată de topire a stratului de gheață. Spre comparație, volumul imens de apă topită eliberat zilnic în ultimele zile – 8.000 miliarde de litri de apă proaspătă – „ar fi suficient pentru a acoperi întreaga suprafață a Floridei cu cinci centimetri de apă”, subliniază Polar Portal. Recordul zilnic de topire al Groenlandei, care datează din vara anului 2019, nu a fost doborât, dar partea teritoriului groenlandez în care s-a topit gheața este mai mare decât în ​​urmă cu doi ani, a spus site-ul. Topirea gheții din Groenlanda va contribui la creșterea generală a nivelului oceanelor A doua calotă de gheață după Antarctica, cu o suprafață de aproape 1,8 milioane de kilometri pătrați, stratul de gheață care acoperă Groenlanda este îngrijorător pentru oamenii de știință, întrucât încălzirea arctică este de trei ori mai rapidă decât în ​​altă parte a lumii. (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Masca sub nas, sport local la Craiova
Masca sub nas, sport local la Craiova
Masca sub nas sau, sub barbă sau deloc – sport local la Craiova. Chiar dacă numărul oamenilor (...)
Demisii în şcoli şi la ISJ Dolj
Demisii în şcoli şi la ISJ Dolj
De, ieri, au intrat pe funcţii de conducere noi directori şi inspectori şcolari. Una dintre (...)
A lovit doi bărbaţi şi a fugit de la locul accidentului
A lovit doi bărbaţi şi a fugit de la locul accidentului
Poliţiştii doljeni au dispus, ieri, reţinerea unui tânăr de 26 de ani, din Maglavit, acuzat de (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY