ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 16 septembrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [29/07/2021]

 
Cele cinci persoane dispărute după explozia de la Leverkusen nu au fost încă găsite
     
Cele cinci persoane dispărute după explozia de la Leverkusen nu au fost încă găsite

Cei cinci angajaţi daţi dispăruţi în urma unei explozii, marţi, la o instalaţie de tratare a deşeurilor din Germania, care s-a soldat cu doi morţi, probabil că au murit, a anunţat Frank Hyldmar, CEO-ul grupului Currenta, proprietarul instalaţiei, o fostă filială a Bayer, informează News.ro. ”Estimăm, din nefericire, că nu-i vom găsi pe dispăruţi în viaţă”, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, la Leverkusen (vest), Frank Hyldmar. Patru dintre cele cinci persoane date dispărute sunt angajaţi ai Currenta, iar a cincea este un coleg de la o societate externă, a precizat el. Explozia, care s-a auzit pe o rază de câtea zeci de kilometri, a degajat o imensă coloană de fum negru. Directorul parcului industrial specializat în chimie – în apropierea căruia a avut loc incidentul – Lars Friedrich – a recunoscut marţi că speranţa de a găsi dispăruţii în viaţă scade. Operaţiuni de salvare au avut loc miercuri, însă au fost îngreunate de căldura care se degajă în continuare la faţa locului. Salvatorii trebuie să ţină totodată cont de o posibilă prezenţă a unor substanţe toxice, deoarece deflagraţia a provocat un incendiu la cuve cu solvenţi chimici. Au fost mobilizați 300 de pompieri În vederea protejării de eventuale consecinţe nocive, populaţia din Leverkusen a fost îndemnată marţi să se închidă înăuntru, un avertisment ridicat marţi seară. ”Acţionăm pentru a determina cauzele accidentului”, a anunţat Frank Hyldmar, care consideră că este prea devreme pentru a pronunţa în acest sens. Explozia – care a rănit, de asemenea, 31 de persoane, între care una grav – a provocat un şoc la Leverkusen, un oraş industrial cu aproximativ 160.000 de locuitori şi un fief al gigantului Bayer. Autorităţile le-au cerut locuitorilor ”să se ducă în camere închise, să oprească climatizarea şi, ca măsură de precauţie, să ţină ferestrele şi uşile închise”. Riveranilor li se (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Primăria Bârlad cumpără aparat de cafea de 8.000 de lei
Primăria Bârlad cumpără aparat de cafea de 8.000 de lei
Consilierii locali din Bârlad au votat să cumpere un espressor de cafea de 8.000 de lei, cu (...)
Ovidiu Vizante și-a dat demisia de la șefia CFR Călători
Ovidiu Vizante și-a dat demisia de la șefia CFR Călători
Ovidiu Vizante, care conduce CFR Călători din luna aprilie a acestui an, și-a dat demisia, a (...)
Liga 2 / Chiajna şi Slobozia au „deschis“ etapa a 7-a. Vezi programul rundei!
Liga 2 / Chiajna şi Slobozia au „deschis“ etapa a 7-a. Vezi programul rundei!
Programul meciurilor din etapa 7-a din Liga 2: Joi, 16 septembrie: Concordia Chiajna – Unirea (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY