ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 24 septembrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [29/07/2021]

 
Partiduţul stand-by
     
Partiduţul stand-by

M-am uitat pe pagina de Facebook a domnului Ion Chicu, liderul Partidului Dezvoltării şi Consolidării, şi am văzut că ultima postare fusese făcută pe 12 iulie, imediat după alegeri. Sau poate domnul Chicu e în vacanţă? Dar parcă un partid cu o asemenea denumire impozantă poate avea vacanţe? Dar să nu uităm că partidul domnului Chicu e nou, or eu vreau să discut despre nişte partiduţe mai vechi, foarte zgomotoase în campaniile electorale şi aproape inexistente în intervalul dintre alegeri. Sunt aici nişte partiduleţe somnoroase, care nu se ştie ce fac ani de zile, dar care se trezesc înaintea alegerilor şi ne bombardează cu tot soiul de promisiuni, apoi, după ce se prăbuşesc în alegeri, intră în stand-by. Parcă sunt şi parcă nu sunt. De fapt, sunt mai mult pe hârtie, căci în viaţa de zi cu zi a oamenilor lipsesc cu desăvârşire. Partiduleţul în stand-by pare a fi o găselniţă a moldovenilor. Nu ştiu dacă mai există aşa ceva pe alte meridiane. Ei bine, dar de ce avem noi nevoie de partide stand-by? Ce folos avem de pe urma existenţei a zeci de formaţiuni politice, unele de-a dreptul anonime? Ele au pesemne dreptul la viaţă, dar dacă nu fac mai nimic, care-i rostul lor? Eu înţeleg că orice partid poate suferi o înfrângere, dar, dacă e un partid serios, el munceşte mereu, el mereu face ceva, vine cu idei şi cu soluţii, nu doarme cu burta la soare patru ani de zile, aşteptând o nouă campanie electorală. Păi, cum vreţi să învingeţi, domnilor, dacă nu faceţi nimic notabil? Iar dacă nu vreţi să faceţi nimic, de ce aţi mai încropit partiduleţele voastre? Ocupaţi-vă cu altceva, desenaţi un tablou, scrieţi un roman, la urma (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Atacul asupra Congresului: ancheta comisiei parlamentare se apropie de fostul președinte Trump
Atacul asupra Congresului: ancheta comisiei parlamentare se apropie de fostul președinte Trump
O comisie a Congresului american investighează evenimentele de la 6 ianuarie, când o masă de (...)
Sfârșitul lui «Mutti» si ce este «chestia» numită ONU
Sfârșitul lui «Mutti» si ce este «chestia» numită ONU
Trei teme marchează astăzi presa din întreaga Europă, dar și din SUA: mai întâi, evoluțiile (...)
PAS vs COVID
PAS vs COVID
După alegeri, toate lucrurile erau în favoarea PAS-ului şi prevesteau o lungă liniştită domnie a (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY