ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 16 septembrie 2021

 
 

Jurnalmm [28/07/2021]

 
Seviciul Județean de Ambulanță Maramureș sărbătorește azi, 28 iulie 2021, Ziua Națională a Ambulanței!
     
Seviciul Județean de Ambulanță Maramureș sărbătorește azi, 28 iulie 2021, Ziua Națională a Ambulanței!

Prin Legea nr. 22/09.03.2015 se instituie ziua de 28 iulie ca Ziua Naţională a Ambulanţei din România. Ziua de 28 iulie nu este aleasă întâmplător, deoarece prima salvare din România a apărut în 28 iulie 1906, la iniţiativa privată a Profesorului Nicolae Minovici sub deviza, ,Totdeauna şi tuturor, gata pentru ajutor”. Echipajul era format din vizitiu şi sergenţi de oraş instruiţi de dr. Minovici. Salvarea a început să funcţioneze de la 1 august 1907. În acest mod România a devenit al treilea stat din Europa cu Serviciu de Ambulanţă, după Olanda şi Austria. În 1931 Profesorul Nicolae Minovici teoretizează pentru prima oară în lume, ,Împingerea actului medical calificat la locul accidentului”. Salvarea este naţionalizată în 1948. În 1995 Staţia de Salvare a Municipiului Bucureşti şi Staţiile de Salvare din întreaga ţară dobândesc personalitate juridică devenind Servicii Judeţene de  Ambulanţă. Din 1995 şi până în prezent Serviciile Publice de Ambulanţă din România s-au dezvoltat continuu din punct de vedere al dotarii cu autosanitare şi aparatură medicală, cât şi din punct de vedere al creşterii numărului de personal medical calificat în urgenţa medicală în prespital. „Azi la 115 ani, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Maramureş înseamnă profesionalism, performanţă şi dăruire în folosul oamenilor. Doresc să vă mulțumesc în mod special că existati. Simt asta din momentul cand am venit la Ambulanță. Aveti tot respectul şi admiratia mea pentru faptul ca atunci cand datoria de a-i ajuta pe cei în suferință o cere, lasati fara ezitare familie și prieteni, indiferent daca este sarbatoare sau vreun eveniment. Voi, medicii, asistenţii medicali, ambulanţierii, dispecerii – operatori de urgenţă şi voluntarii din cadrul serviciului nostru de urgenţă acţionati cu promptitudine şi profesionalism la toate solicitările, indiferent de situație, acordând ajutor medical cu (...)

cititi articolul complet în Jurnalmm


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: Jurnalmm +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY