ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 16 septembrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [28/07/2021]

 
(VIDEO) Somoni răniţi din cauza temperaturii apei în care înoată
     
(VIDEO) Somoni răniţi din cauza temperaturii apei în care înoată

Somonii din fluviul Columbia au fost expuși la temperaturi de nesuportat în apă, din cauza cărora pielea lor a început să se desprindă, ca și cum ar fi fost fierți de vii. Fenomenul șocant s-a înregistrat în urma valului de căldură din nord-vestul Pacificului și a fost observat de un grup de conservare. Într-un clip publicat marți de organizația nonprofit Columbia Riverkeeper, câțiva somoni care înoată într-un afluent al fluviului au corpurile acoperite cu leziuni despre care grupul spune că sunt rezultatul supraîncălzirii, relatează The Guardian. De regulă, somonii migrează din ocean în fluviul Columbia, zona lor de reproducere De regulă, somonii migrează din ocean în fluviul Columbia, zona lor de reproducere, dar acum au schimbat în mod neașteptat cursul, a spus Brett VandenHeuvel, directorul executiv al Columbia Riverkeeper. El a spus că traseul prin râul Little White Salmon, un afluent al fluviului Columbia, acolo unde a fost înregistrat videoclipul, a fost soluția disperată a somonilor de a „scăpa de căldură”. Temperatura apei a depășit 21 de grade Celsius, letală pentru acești pești Grupul de conservare a înregistrat videoclipul după valul de căldură, într-o zi în care temperatura apei a depășit 21 de grade Celsius, o temperatură letală pentru acești pești, dacă sunt expuși la ea pentru perioade lungi de timp. În SUA' există o lege potrivit căreia temperatura din acest fluviu trebuie menținută sub 20 de grade Celsius. VandenHeuvel a comparat situația cu cea a unei persoane care încearcă să alerge la maraton la temperaturi de peste 38 de grade Celsius. „Diferența este că asta nu este o distracție pentru somon”, a spus el. „Nu au de ales”. Un alt exemplu al efectului tragic al valului recent de căldură Cel mai probabil, somonii din videoclip vor muri din cauza bolilor și a stresului termic. Această secvență este încă un alt (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Primăria Bârlad cumpără aparat de cafea de 8.000 de lei
Primăria Bârlad cumpără aparat de cafea de 8.000 de lei
Consilierii locali din Bârlad au votat să cumpere un espressor de cafea de 8.000 de lei, cu (...)
Ovidiu Vizante și-a dat demisia de la șefia CFR Călători
Ovidiu Vizante și-a dat demisia de la șefia CFR Călători
Ovidiu Vizante, care conduce CFR Călători din luna aprilie a acestui an, și-a dat demisia, a (...)
Liga 2 / Chiajna şi Slobozia au „deschis“ etapa a 7-a. Vezi programul rundei!
Liga 2 / Chiajna şi Slobozia au „deschis“ etapa a 7-a. Vezi programul rundei!
Programul meciurilor din etapa 7-a din Liga 2: Joi, 16 septembrie: Concordia Chiajna – Unirea (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY