ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 16 septembrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [27/07/2021]

 
Ambasada Cubei la Paris, atacată cu cocteiluri Molotov
     
Ambasada Cubei la Paris, atacată cu cocteiluri Molotov

Cuba a denunţat luni un atac „terorist” cu cocteiluri Molotov împotriva ambasadei sale de la Paris şi a dat vina pe Statele Unite pentru incident, informează Digi24. Pompierii francezi au anunţat că două dispozitive incendiare au fost aruncate spre misiunea diplomatică cubaneză din capitala Franţei şi că sediul ambasadei a suferit pagube minore. „Denunţăm un atac terorist cu cocteiluri Molotov contra ambasadei noastre din Paris @EmbaCubaFrancia”, şi-a exprimat indignarea ministrul cubanez de externe Bruno Rodriguez Parrilla pe Twitter. „Facem guvernul american responsabil pentru aceste campanii neîncetate împotriva ţării noastre, care încurajează un astfel de comportament şi cheamă la violenţă, cu impunitate, de pe teritoriul său”, a adăugat el, potrivit Agerpres. La rândul lor, pompierii francezi au declarat că au fost alertaţi în legătură cu atacul la scurt timp după miezul nopţii şi că „cele două dispozitive care au cauzat pagube minore au fost stinse înainte de sosirea lor”. Incidentul nu a fost revendicat imediat. Potrivit Ministerului de Externe cubanez, atacul a avut loc la ora 23.45 (21:45 GMT) cu trei cocteiluri Molotov şi un incendiu declanşat a fost stins de funcţionarii misiunii. Manifestaţii pentru şi împotriva guvernului cubanez, în diferite capitale, cu ocazia sărbătorii naţionale În weekend şi luni, manifestaţii pentru şi împotriva guvernului cubanez au fost organizate în diferite capitale cu ocazia sărbătorii naţionale din 26 iulie, la două săptămâni după protestele antiguvernamentale care au zguduit insula şi care s-au soldat cu un mort, zeci de răniţi şi au condus la sute de arestări. Aproximativ 20 de ţări, inclusiv Brazilia, Columbia şi Ecuador, s-au alăturat luni secretarului de stat american Antony Blinken, cerând guvernului cubanez „să respecte drepturile şi libertăţile legal garantate ale poporului (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Primăria Bârlad cumpără aparat de cafea de 8.000 de lei
Primăria Bârlad cumpără aparat de cafea de 8.000 de lei
Consilierii locali din Bârlad au votat să cumpere un espressor de cafea de 8.000 de lei, cu (...)
Ovidiu Vizante și-a dat demisia de la șefia CFR Călători
Ovidiu Vizante și-a dat demisia de la șefia CFR Călători
Ovidiu Vizante, care conduce CFR Călători din luna aprilie a acestui an, și-a dat demisia, a (...)
Liga 2 / Chiajna şi Slobozia au „deschis“ etapa a 7-a. Vezi programul rundei!
Liga 2 / Chiajna şi Slobozia au „deschis“ etapa a 7-a. Vezi programul rundei!
Programul meciurilor din etapa 7-a din Liga 2: Joi, 16 septembrie: Concordia Chiajna – Unirea (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY