ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 septembrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [26/07/2021]

 
Peste 1.100 de vagoane vechi zac în triajul de la Craiova
     
Peste 1.100 de vagoane vechi zac în triajul de la Craiova

Triajul CFR Marfă din staţia Craiova, de pe Aleea 4 Şimnic, geme de vagoane vechi. Acestea fac parte din parcul inactiv. Însă, perioada de aşteptare până la casare este extrem de lungă. Peisajul de sub podul de pe Aleea 4 Şimnic ne duce cu gândul la vremuri demult apuse. Peste 1.000 de vagoane depozitate acolo zac pline de rugină, de ani întregi, fără să fie valorizate. Zona arată dezolant, iar gunoaiele aruncate pe margine completează „perfect“ tabloul. „În triajul din staţia Craiova staţionează un număr de 1.110 vagoane aparţinând CFR Marfă, vagoane care fac parte din parcul inactiv. Vagoanele conservate sunt vagoane pentru care nu mai există solicitări la transport. Pentru aceste vagoane s-a luat măsura transferului în gestiunile Punctelor de lucru teritoriale, s-au recuperat toate piesele şi subansamblele uşor demontabile şi introduse în gestiunile magaziilor. Soldul de vagoane cu revizia periodică expirată este analizat în permanenţă de către direcţiile de specialitate din CFR Marfă, aceste vagoane sunt îndrumate la reparaţii în functie de necesităţile de transport, parcul de vagoane activ fiind dimensionat în funcţie de creşterile şi scăderile de trafic“, au declarat, pentru GdS, reprezentanţii CFR Marfă. Doar 10 vagoane vechi din triajul Craiova, aprobate la casare Cu toate că foarte multe dintre vagoane sunt nu au mai fost utilizate de ani de zile, durata până ajung la casare se ridică la 40 de ani. Această perioadă este extrem de mare. Dar, se pare că nimeni nu s-a gândit să vină cu soluţii pentru micşorarea ei, tocmai pentru ca vagoanele vechi să fie valorificate. Aşa s-a ajuns la situaţia în care, doar la Craiova, din cele 1.110 vagoane din parcul inactiv al CFR Marfă, doar 10 vor fi casate. „În staţia Craiova sunt aprobate la casare un număr de 10 vagoane. Durata de serviciu în cazul vagoanelor de marfă este (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Cel mai bine plătit job al săptămânii, în România: Inginer IT – 6.000 de euro pe lună
Cel mai bine plătit job al săptămânii, în România: Inginer IT – 6.000 de euro pe lună
Cel mai bine plătit job al săptămânii care se încheie vine din domeniul IT, potrivit datelor (...)
3.817 de cazuri noi de COVID în doar 24 de ore, în România
3.817 de cazuri noi de COVID în doar 24 de ore, în România
Un număr de 3.817 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în (...)
Imagini incredibile: Talibanii înarmați s-au dat cu hidrobicicletele
Imagini incredibile: Talibanii înarmați s-au dat cu hidrobicicletele
Imagini incredibile surprinse în Provincia Bamyan. Mai mulți talibani înarmați, care se dadeau cu (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY