ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 septembrie 2021

 
 

B1 Tv [25/07/2021]

 
Andrei Baciu: „Vaccinurile existente oferă o protecție mai mică împotriva variantei Delta” / „vaccinul poate fi adaptat pentru tulpinile noi”
     
Andrei Baciu: „Vaccinurile existente oferă o protecție mai mică împotriva variantei Delta” / „Vaccinul poate fi adaptat pentru tulpinile noi”

Secretarul de stat Andrei Baciu a declarat în emisiuena “Bună, România”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, că vaccinurile existente împotriva COVID-19 au o eficiență mai slabă împotriva variantei Delta. El a oferit această informație comentând studiul din Israel care indică faptul că vaccinul Pfizer are o eficiență de sub 40% împotriva noii variante virale: “Vaccinurile existente oferă o protecție relativ mai mică decât cea pe care o oferă în fața variantei inițiale. Cât de mică, încă sunt în desfășurare studii pentru a vedea foarte clar dacă este nevoie de ajustare a vaccinului pentru aceste tulpini. Pe de altă parte a mai apărut un studiu, similar în Marea Britanie care vine cu date puțin diferite și diferența între cele două studii este dată de momentul în care au fost făcute, pentru că să nu uităm, Israelul este țara care a avut accesul la doze mari de vaccin, încă din prima etapă, spre deosebire de studiul care este similar în Marea Britanie. Acesta este făcut pe persoane care s-au vaccinat mai târziu, cu săptămâni sau luni mai târziu”, a declarat Andrei Baciu. Acesta a precizat că există din punct de vedere soluții pentru a spori eficiența vaccinurilor împotriva variantei Delta: “Posibilitatea de a adapta, nevoia de a adapta vaccinurile existente pentru tulpini noi, pentru care vaccinurile actuale nu sunt foarte eficeinte. Tehnologic noi putem să facem acest lucru. De asta, Comisia Europeană a semnat acest contract de 1,8 miliarde de doze pentru 2022-2023, în ideea în care dacă se va ajunge la această situație în care e nevoie de a treia doză, fie pentru o tulpină pentru care vaccinurile actuale nu au eficiență mare, fie pentru a prelungi ca doză de boost imunitatea pe care o avem ca urmare a dozelor inițiale. Dacă se constată acest lucru există soluții, există toate pregătirile necesare, toate lucrurile sunt în (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Vulcanul de pe insula spaniolă La Palma a început să erupă. Ar putea urma evacuarea generală
Vulcanul de pe insula spaniolă La Palma a început să erupă. Ar putea urma evacuarea generală
Vulcanul de pe insula spaniolă La Palma a început să erupă duminică, după ce în zonă au fost (...)
Tavanul dintr-un mall din Cluj s-a prăbuşit brusc, după ce s-a spart o conductă de apă (VIDEO)
Tavanul dintr-un mall din Cluj s-a prăbuşit brusc, după ce s-a spart o conductă de apă (VIDEO)
Tavanul dintr-un mall din Cluj s-a prăbuşit duminică dimineaţă. Imagini incredibile au fost (...)
Comisia Europeană a blocat fără explicații Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi
Comisia Europeană a blocat fără explicații Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi
Comisia Europeană a blocat Parchetul European (EPPO), recent creat, care nu poate să folosească (...)
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY